ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλιμος: Έξυπνο φανάρι στην Ποσειδώνος θα καταγράφει τις παραβάσεις !


Oι Έλληνες οδηγοί δεν θα μπορούν να «σβήνουν» σε λίγο καιρό τις κλήσεις που παίρνουν από την Τροχαία για τις παραβάσεις που κάνουν γιατί αυτές πλέον θα είναι ηλεκτρονικές.

Κάποιοι θεωρούν το μέτρο αυτό καλό καθώς, όπως λένε, θα υπάρχουν οδηγοί που θα συνετιστούν και θα σταματήσουν να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι ο,τιδήποτε γίνεται πλέον ψηφιακό είναι διευκόλυνση τόσο για το κράτος όσο και για τον ίδιο τον πολίτη. 

Υπάρχουν και αυτοί που είναι επιφυλακτικοί και πιστεύουν ότι ακόμα και αν η κλήση είναι ηλεκτρονική ο Έλληνας θα βρίσκει «παραθυράκι» για να τη σβήνει.

Παραβάσεις και κλήσεις θα περιλαμβάνονται πλέον στην ηλεκτρονική ταυτότητα του αυτοκινήτου, δεν θα είναι όμως τα μόνα στοιχεία. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο κάθε πολίτης θα βλέπει για το όχημά του τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν το όχημά του βρίσκεται σε κίνηση ή ακινησία και αν έχει κλαπεί.

Η τεχνολογία εφαρμόζεται πλέον και στους φωτεινούς σηματοδότες με το πρώτο ''έξυπνο φανάρι'' να έχει τοποθετηθεί στην Ποσειδώνος, το οποίο με έξι διαδοχικές φωτογραφίες καταγράφει τις παραβάσεις των οχημάτων.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δουλειά δεν είχε ο δι@ολος ........ Επισημαίνω ότι σε συζητήσεις με επαγγελματίες οδηγούς, (σε πλήρη αντιδιαστολή χιλιάδων αδαών που πληρώνοντας δυο χιλιάρικα τους έστειλαν το δίπλωμα στο σπίτι ), ασφαλώς θεωρούν ότι θα πληρώνουν κερατιάτικα ώστε να μην χάσουν την ζωή τους τόσο οι ''μπάτσοι'' , όσο και οι υπόλοιποι οδηγοί.

Σε συζήτηση που είχα με επαγγελματία οδηγό μου ανέφερε χαρακτηριστική περίπτωση στην οποία πέρασε με κόκκινο , διότι αν δεν περνούσε με κόκκινο θα είχαν σκοτωθεί οι αστυνομικοί που ακολουθούσαν πίσω από το ταξί, και όμως αυτοί του έκοψαν κλήση για την παράβαση !

Όταν γίνετε η εναλλαγή από πράσινο σε πορτοκαλί, και ήδη έχεις βρεθεί στην γραμμή του φαναριού, δεν φρενάρεις, πατάς γκάζι έστω και αν περάσεις με κόκκινο, διότι αν φρενάρεις απότομα όσοι σε ακολουθούν ''πάνε για τα θυμαράκια'', άρα το μέτρο που χαρακτηρίζουν ''έξυπνο φανάρι'' είναι μια βλακεία και μισή την οποία θα πληρώσουν πολλοί οδηγοί , και κυρίως επαγγελματίες ώστε να μην σκοτώσουν όσους τους ακολουθούν !

-  Στα φανάρια υπάρχει ένα συγκεκριμένο timing στο οποίο, είτε καλείσαι να φρενάρεις απότομα , με συνέπεια αυτός που ακολουθεί και θεωρεί ότι δεν θα σταματήσεις να σκοτωθεί, είτε να περάσεις με κόκκινο. Καμία σχέση με όσους είθισται από συνήθεια να περνούν με κόκκινο, και ειδικότερα οχήματα κρατικά πολιτικών , πρωθυπουργών, υπουργών, κ.α. 

Αυτά τα απλά , όμως απόλυτα κατανοητά για όσους γνωρίζουν από οδήγηση, πότε θα ισχύσουν και στη δική μας χώρα ? Το αυτοματοποιημένο σύστημα θα είναι σε θέση να κρίνει σωστά , ενώ αυταπόδεικτα δεν μπορούν να κρίνουν ορθά ούτε οι αστυνομικοί ;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλιμος: Έξυπνο φανάρι στην Ποσειδώνος θα καταγράφει τις παραβάσεις ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">