ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκάνδαλο υποκλοπών / «Οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη»


Ο πρωθυπουργός «θα έρθει απολογούμενος στην Βουλή ώστε να δώσει καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ .

- Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Προσωπικά ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων δεν θεωρώ ότι θα δώσει καθαρές απαντήσεις πόσοι πολίτες ακόμα ήταν στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων. 

- Το σκάνδαλο είναι δεδομένο, όπως δεδομένη είναι η παραβίαση του κωδικού μας , ( δεκαεξαφήφιου και με τα δυο βήματα για την ασφάλειά του, καθώς επίσης, της διαγραφής του καναλιού του glyfadaweb στο youtube.)

- Θεωρώ ότι αυτοί που παραβίασαν τον κωδικό του glyfadaweb είχαν εντολή να διαγράψουν το κανάλι , όμως δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό. Προσωπικά δεν προσφεύγω στην ''δικαιοσύνη'' , διότι σύμφωνα με όσα ισχύουν σε βάρος μου δεν θεωρώ ότι υφίσταται η ανεξαρτησία της στη χώρα μας, και ειδικότερα επί διακυβερνήσεως ΝΔ.

Σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός του πρωθυπουργού αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων καθώς όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί απεγνωσμένα να υποβαθμίσει το τεράστιο σκάνδαλο και να θολώσει τα νερά, είτε επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα είτε με ακροδεξιάς κοπής θεωρίες συνωμοσίας για "εσωτερικούς εχθρούς"». 

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, δήλωσε ότι παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές ενώ παράλληλα εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία της για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. 

Η ίδια προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της δράσης του παράνομου λογισμικού Predator, το οποίο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά καν να προφέρει. Η παρέμβαση Μετσόλα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες δημοσιεύματα των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη που μιλούν ανοιχτά για "ελληνικό Watergate"». 

«Όσες καθυστερήσεις κι αν έπαιξε ακόμη και για ένα κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή, ώστε «να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτουμε εδώ και μέρες και στα οποία πεισματικά αρνείται να απαντήσει: Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις; Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνταν;». 

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό πως «ό,τι μέσα κι αν επιστρατεύσει, όσες αστείες δικαιολογίες κι αν επικαλεστεί, δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τα ερωτήματα ούτε από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

ΕΡΤ / «Έκοψαν» τη δήλωση Παυλόπουλου για την πολιτική ευθύνη Μητσοτάκη στις υποκλοπές 

Nέο σοβαρό περιστατικό λογοκρισίας κατήγγειλε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Αργύρης, ενώ παρέδωσε το ρεπορτάζ του από την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλο, η είδηση λογοκρίθηκε και δεν αναρτήθηκε στο site του περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων, από την Συντακτική Ομάδα των Αθηνών. 

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει αρνήθηκαν να αναρτήσουν το παρακάτω κείμενο: 

«Ηχηρή παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις Στο μείζον θέμα των ημερών, που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, και είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών, αναφέρθηκε από το Κομμένο της Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι εκφέρει προσωπική θέση, με την ιδιότητα του πολίτη, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. 

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως «οι πολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας». 

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης επισημαίνει ότι «οι έχοντες την ευθύνη ας αναλογιστούν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας και η ελευθερία του κάθε συντάκτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Λυπάμαι, ειλικρινά. Και δεν κατανοώ την… ενόχληση των εν Αθήναις συντακτών του Ραδιομεγάρου».

Σκάνδαλο υποκλοπών / Ρεπορτάζ ράπισμα από το BBC για την κυβέρνηση Μητσοτάκη



ΥΓ: O ιδιώτης ο οποίος εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό Predator, εκτός από την ΕΥΠ , μήπως παρέχει και υπηρεσίες ο ίδιος σε αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις καθώς και σε έτερους μεγαλοεπιχειρηματίες ;

- Βλέπω ότι εκεί στην Αυγή και το left , όπως και στις τοπικές ΟΜ, εσείς δεν γίνατε ''στόχος'' , ούτε σας παραβίασαν τους κωδικούς, ούτε σας έκλεισαν τα κανάλια στο youtube και τα sosial media. Άλλοι για πολλοστή φορά πλήρωσαν το ''μάρμαρο'', (όπως επί δεκαετίες και στην ραδιοφωνία), ενώ έτεροι καταλάμβαναν επί πενταετία τις καρέκλες. 

- Ομολογουμένως είστε αριστερά 

«περι-οπής»

, όπως το χιουμοριστικό περιοδικό ''τρύπα'', ειδικά αν συμπεριλάβουμε και την γενέτειρα μου, τον Βόσπορο Γλυφάδας, στο τέως αεροδρόμιο Ελληνικού, που βρέθηκαν έτεροι να εξαργυρώνουν προνόμια εκ της ''αγωνιστικότητάς'' τους , αν και αυταπόδεικτα όλοι/ες αυτοί είναι ξενόφερτοι στη Γλυφάδα ! 

- Μήπως σήμερα αντιλαμβάνεστε επαρκώς ορισμένοι/ες της φερόμενης ''αριστεράς'' ότι όταν εσείς βρεθήκατε λίγες φορές απ' έξω σε κομματικές εκδηλώσεις εμείς βρισκόμαστε εντός διότι αυτός είναι ο τόπος μας ; ( Ακόμα και όταν μας εκδίωξαν για την απαλλοτρίωση, και την επέκταση του αεροδρομίου, εμείς νοερά βρισκόμαστε στο τόπο μας.) 

- Γνωρίζετε πόσες χιλιάδες φορές βρέθηκα στην καφετέρια του τέως αεροδρομίου, στην οποία εργαζόταν ένας ξάδερφός μου, ώστε να βλέπω τον Βόσπορο ? Σε πλήρη αντιδιαστολή με τους Μητσοτάκηδες , και ειδικότερα τον Κυριάκο, οι οποίοι πούλησαν την βίλα της Γλυφάδας, διότι ο εν λόγω δεν θέλει να γνωρίζει ποια είναι η γενέτειρά του ! Τόσο ''πατριώτης'' , και τον κάνατε και πρωθυπουργό πανάθεμά σας. ( Κυριάκο που γεννήθηκες ; Γιατί αναφέρεις την Αθήνα ; Που ζούσαν οι δικοί σου στην Aθήνα ;)

- Ασφαλώς με τις νοοτροπίες που κουβάλησαν όλοι οι ξενόφερτοι/ες στην Αττική καλά κάνουν ορισμένοι που δένονται περισσότερο με την περιοχή της καταγωγής τους , διότι πρωθυπουργέ των παρακολουθήσεων και ηγέτη της ΕΥΠ αν έβαζες υποψηφιότητα στην Γλυφάδα ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν θα είχες εκλεγεί από δαύτους που σε έκαναν πρωθυπουργό ! ( Άλλωστε μην ξεχνάς ότι έχουμε αυταπόδεικτο δεδομένο τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκάνδαλο υποκλοπών / «Οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κ. Μητσοτάκη» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">