ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διευκρινίσεις για την απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη


Διευκρινίζεται ότι σε προγενέστερο δημοσίευμά του το ertnews.gr είχε εκ παραδρομής αναφέρει ότι ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει πως η αποφυλάκιση του πελάτη του βασίστηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου. Η αναφορά αυτή ήταν ανακριβής. 

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει: «Ο κύριος Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση και έχοντας επί σχεδόν πενήντα έτη, λευκό ποινικό μητρώο.

Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έναν από τα σωστότερα και αρτιότερα νομοθετήματα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Ως εκ τούτου διευκρινίζουμε ότι η αναφορά που έγινε και η σύνδεση του εν λόγω θέματος με το πρόσωπο του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου ήταν ανακριβής, εκφράζοντας τη συγγνώμη μας προς τον κ. Παρασκευόπουλο. Το εν λόγω δημοσίευμα έχει αποσυρθεί από την ιστοσελίδα ertnews.gr.

www.ertnews.gr


from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/wMdI2cH

Δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου

«Νάτος πάλι ο Νόμος- Φάντασμα!»

Ο «Νόμος Παρασκευόπουλου» ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ειπώθηκε από το κρατικό κανάλι και με πρόθυμη αναπαραγωγή από τον κ. Πορτοσάλτε. Ο οποίος «Νόμος Παρασκευόπουλου» είναι τελείως μα τελείως άσχετος αφού η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε … αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010.

Ποιόν προσπαθεί να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό. Πώς; Επιχειρώντας να στιγματίσουν χυδαία και με δόλια ψεύδη ένα πολιτικό κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και το όνομα ενός προσώπου.

Όταν βρισκόμουν στην πολιτική, ποτέ δεν προσέφυγα στη Δικαιοσύνη για τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, έχοντας υποδομή για να απαντώ. Σήμερα δεν έχω λόγο να διστάσω.

Επισήμανση του Γ.WEB: Προτίστως πλειάδα media «πυροβόλησαν» τον κ. Παρασκευόπουλο και στη συνέχεια ανασκευάζουν. Ειδικότερα, το αντίστοιχο ίσχυσε και στον Σκάι Φαλήρου όπου ανασκεύασαν, όμως, ήδη είχε γίνει η ζημία διότι είχαν γεμίσει τα sosial media με την αναπαραγωγή της είδησης.

Μήπως απαιτείται να προσέχουμε περισσότερο στις διατυπώσεις μας και να ακολουθούμε την βασική αρχή της διασταυρώσεως πριν τρέξουμε να δημοσιοποιήσουμε οτιδήποτε ;Όσα ανασκευάζονται σε επίπεδο ειδησιογραφικών media δεν ανασκευάζονται και στα χιλιάδες sosial media των χιλιάδων πολιτών, άρα παραμένει σε κοινωνικό επίπεδο η στρέβλωση.

- Το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όπως προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπορεί να υπαχθεί και να «υποταχθεί» σε κανενός είδους «εργοδοτική» αυθαιρεσία。

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διευκρινίσεις για την απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">