ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεσσηνία: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Μεσόχωρι Πυλίας – Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. (βίντεο)


Οριοθετήθηκε η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Δήμο Πύλου Νέστορος, μεταξύ Μεσοχωρίου και Κυνηγού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση του Μεσοχωρίου η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά τις 5 μ.μ. οι Πυροσβεστικές δυνάμεις άρχισαν να κερδίζουν τη “μάχη” με τις φλόγες και τελικά μετά τις 8 μ.μ. να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά, που αναμένεται να τεθεί σύντομα υπό πλήρη έλεγχο, καίει δασική έκταση ενώ έχει καταστραφεί ένας στάβλος ο ιδιοκτήτης του οποίου υπέστη εγκαύματα στην προσπάθεια του να σώσει την περιουσία του. Επίσης λιποθυμικό επεισόδιο είχε και ένας πυροσβέστης. Και οι δύο μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Πύλου και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύει και ένα τμήμα από τη Φινλανδία που έχει έρθει στη χώρα μας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή του Σχίνου, στην Μεσσηνία», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ. Καρβέλας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ενδεχόμενες ζημιές σε κατοικίες από την φωτιά», αλλά όπως προσέθεσε, «έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα».

Να σημειωθεί ότι μετά το σταμάτημα των ρίψεων νερού από τα εναέρια μέσα το βάρος έχει πέσει στα πεζοπόρα τμήματα που δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση των διάσπαρτων εστιών. Πάντως την Πυροσβεστική προβληματίζει η ένταση των ανέμων και γι’ αυτό το λόγο όλη τη νύχτα θα μείνουν οι δυνάμεις στην περιοχή, γιατί υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qC7j2Ed
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεσσηνία: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Μεσόχωρι Πυλίας – Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">