ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, κορύφωση την Παρασκευή


Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία, πιο ζεστή ημέρα προβλέπεται η Παρασκευή σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από Πέμπτη έως το Σάββατο, καθώς θερμές αέριες μάζες θα έρθουν στη χώρα από την Αφρική, η χώρα θα βρεθεί σε τροχιά καύσωνα, με το θερμόμετρο στα ηπειρωτικά να φτάνει τους 37 με 40°C. Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα δυτικά σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 με 36: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/S31Fflv
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, κορύφωση την Παρασκευή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">