ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό:Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower, του υψηλότερου κτηρίου που θα αναγερθεί στην Ελλάδα


Η Lamda Development ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του Riviera Tower, σηματοδοτώντας την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του εμβληματικού Πύργου στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού.

Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια. 

Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι Στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου για τη γρήγορη και αποτελεσματική συνεισφορά τους για την έκδοση της ιδιαίτερα περίπλοκης οικοδομικής άδειας του Riviera Tower, του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα. Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ελληνικού ολοκληρώθηκε».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:Αξιοπερίεργο το «timing» αναφορικά με την έκδοση της αδείας, ενόσω του σκανδάλου παρακολουθήσεων, της παραβιάσεως των κωδικών μας και του κλεισίματος του καναλιού μας στο Youtube , καθώς επίσης , ενός τοπικού μας δημοσιεύματος το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη στο Ελληνικό.

Επισημαίνουμε, ειδικά για τους συμπολίτες μας στα Νότια προάστια και την Γλυφάδα, ότι εκδόθηκε άδεια για ανέγερση κτιρίου 200 μέτρων για λογαριασμό της Lamda Development Λάτση, ενώ στον αντίποδα , έχουν περάσει τριανταένα (31) χρόνια από την κατάθεση πλήρους φακέλλου και μελετών επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη για την έκδοση αδείας του επανειλημμένα διωκόμενου και κατασχεμένου ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και ακόμα και σήμερα νόμο αδειοδοτήσεως των Ραδιοφωνικών σταθμών δεν έχουν θεσμοθετήσει.

Μήπως υφίσταται ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ στη χώρα μας ?

Έχει σημασία σε μια πραγματική δημοκρατία ποια είναι η επένδυση , η ο επενδυτής αν υφίστανται ισοπολιτεία και ισονομία ?

Κάποια στιγμή το κτίριο, καλώς η κακώς, θα κατασκευαστεί. Στον αντίποδα, τα κεραιοσυστήματα που θα τοποθετηθούν στην ταράτσα του «Tower», όπως γίνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, θα είναι αντισυνταγματικής λειτουργίας και σταθμών χωρίς άδειες λειτουργίας ?

Συνάδει με τέταρτο και τριτοκοσμικές χώρες χωρίς ίχνος δημοκρατίας αν ισχύσει σε τοπικό επίπεδο αυτό το καθεστώς. 

Ο «πετυχημένος» υπουργός κ. Πιερρακάκης οφείλει να περάσει στην Βουλή σύγχρονο και συνταγματικό νόμο αδειοδοτήσεων των Ρ/Σ, και παράλληλα την ψηφιακή μετάβαση

Εκτός αν απαιτείται , όπως είθισται να πράττει επί δεκαετίες το κόμμα της ΝΔ εξυπηρετώντας τους «φιλελεύθερους μπ@χ@λάκηδες» των ερτζιανών, να αφήσει εκτός θέσπισης νόμου την Ρ/Τ, ώστε να επιληφθεί η επόμενη κυβέρνηση, και έχοντας κατά νου τα στενά συμφέροντα του κόμματος και των κολλητών, ενώ απέναντί της, οικονομικούς ολιγάρχες, όσο και τη ΝΔ. 

- Σημειώνω ότι εμείς δεν είμαστε ούτε του κόμματος ούτε κολλητοί. Είμαστε αυτοί που στο πλήρωμα του χρόνου θα τους «εξαυλώσουμε». Εννοώ ότι πλέον δεν θα περνά , τόσο η συστημική προπαγάνδα του μεγάλου κεφαλαίου, ασφαλώς ούτε των αστικών κομμάτων και των κολλητών τους. 

# Η κοινωνία σε πρώτη προτεραιότητα σε μια πραγματική δημοκρατία, και όσο η ίδια η κοινωνία «δεν παίρνει είδηση» όσων κάθετα άνισα ισχύουν, αυτό αποβαίνει συνολικά σε βάρος της. ( Πόσες δεκαετίες έχετε εναποθέσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες σας σε αστικά πολιτικά κόμματα και πολιτικούς ; Ποιοι πληρώνουν το «μάρμαρο» μέχρι σήμερα ? )

# Εκδόθηκε άδεια για λογαριασμό ενός (1) επενδυτή , ενώ στον αντίποδα , δεν έχει προκύψει νόμος αδειοδοτήσεως για το σύνολο. Ανάλογη των πολιτικών της ΝΔ πρέπει να είναι και η ιδεολογία που θα διέπει την κοινωνία , και αν συμφωνείται με τέτοιου τύπου πολιτικές, το αποτέλεσμα της κοινωνικής οφέλειας - ανάπτυξης που επικαλούνται - θα προκύπτει ;

# Τέλος , πλειάδα νεοφιλελεύθερων κάνουν το τραγικό λάθος να κατατάσσουν όσους διέπονται από προοδευτικές, η αριστερές ιδέες, σε λάθος επίπεδο. Αυταπόδεικτα, ο υποφαινόμενος πρεσβεύει το νοικοκύρεμα και την τάξη σε ένα τομέα της χώρας μας , ενώ οι νεοφιλελεύθεροι, το αντισυνταγματικό μπάχαλο , την αναρχία , την διαπλοκή και την επιχειρηματική ασυδοσία.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό:Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower, του υψηλότερου κτηρίου που θα αναγερθεί στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">