ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χωρίς λάθη χακάρουν τους λογαριασμούς μας στα social media


Δεδομένου ότι έπειτα από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων έχει ξεσπάσει ένα ''ευρύ κύμα'' ενημέρωσης από τηλεοπτικά κανάλια, με ειδικούς αναφορικά με το χακάρισμα των λογαριασμών μας, από το δικό μας μετερίζι θα σας αναφέρουμε ορισμένα πράγματα.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Πριν από 10 ημέρες και εμείς πέσαμε στα ''πλοκάμια'', είτε μυστικών υπηρεσιών, είτε χάκερ με παραβίαση του προσωπικού μας κωδικού, ενώ κατάφεραν να μας κλείσουν το κανάλι που είχαμε στο youtube.

Ειδικότερα, θα σας επισημάνουμε ότι ο κωδικός του λογαριασμού μας ήταν σύνθετος δεκαεξαψήφιος, ενώ έχει προηγηθεί και η διαδικασία ασφάλειας των δυο βημάτων του λογαριασμού μας, άρα είναι ξεκάθαρο ότι η παραβίαση έχει γίνει από ειδικούς, και συγκεκριμένα με προχωρημένο λογισμικό παραβίασης.

Τονίζω ότι όσα αναφέρουν πλειάδα ατόμων στα  sosial media, για ασχέτους περί πληροφορικής , αναφορικά με όσους παραβιάζονται οι λογαριασμοί τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποτελούν βλακώδεις ενέργειες ημιμαθών, οι οποίοι ασφαλώς οι ίδιοι έχουν παντελή άγνοια πληροφορικής, των εξελιγμένων λογισμικών παραβίασης κωδικών , καθώς επίσης, της οργάνωσης που διέπει μυστικές υπηρεσίες και πληρωμένους χάκερ.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ μυστικών υπηρεσιών και χάκερ στην μεθοδολογία παραβιάσεως των κωδικών μας

Αν ορισμένοι προγραμματιστές εργάζονται για λογαριασμό κάποιων εταιριών κατασκευάζοντας λογισμικά παρακολούθησης και παραβίασης κωδικών, τα οποία πωλούν σε κράτη και κυβερνήσεις, στον αντίποδα υφίστανται ορισμένοι χάκερ με τις ίδιες γνώσεις, άρα έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους λογισμικά παραβίασης κωδικών και παρακολούθησης.

Αυτα τα λίγα γενικά για πλειάδα ημιμαθών αναφορικά με την πληροφορική. Αν μπείς στο ''στόχαστρο'' ,είτε των μυστικών υπηρεσιών, είτε οργανωμένου χάκερ, δεν την γλυτώνεις οτιδήποτε και να έχεις ακολουθήσει και όσες γνώσεις θεωρείς ότι έχεις περί πληροφορικής.

- Μην εμπιστεύεστε κανέναν πλέον, μην ανοίγετε συνδέσμους τους οποίους σας στέλνουν φίλοι και γνωστοί, και κυρίως, μη δώσετε για κανέναν λόγο στοιχεία των τραπεζικών σας καρτών.

- Ενδεχομένως μπορεί να είναι παγιδευμένος κάποιος απ΄όσους επικοινωνούν μαζί σας και ανοίγοντας συνδέσμους να παγιδεύσουν και εσάς.

- Είτε πληρώνουμε με κάρτα, είτε με κινητό, παντού και πάντα θα ζητάμε την απόδειξη, διότι μπορούν να μας κλέψουν από μερικές δεκάδες ευρώ μέχρι το όριο της πιστωτικής μας κάρτας.

Τώρα ''παίζουμε'' σε τριπλό ταμπλό. Μυστικές υπηρεσίες, όχι μόνον η ΕΥΠ υπάρχουν και αρκετοί γείτονες, καθώς επίσης, χάκερ οι οποίοι δρουν κατόπιν εντολών και μίσθωσης, και τέλος απλοί απατεώνες - συμμορίες οι οποίοι έμαθαν πέντε πέντε πράγματα για το χάκινγκ και αναζητούν εύκολους στόχους χωρίς ασφαλισμένους λογαριασμούς. 

- Τους ''επαγγελματίες'' , οι οποίοι λόγω ''κεκτημένης ταχύτητας'' αντί για 7 ευρώ θα σας χρεώσουν 700 ευρώ τους έχουμε σε ξεχωριστή κατηγορία.

- Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή της τράπεζας σας και μια φορά ημερησίως να βλέπετε αναλυτικά την κίνηση των καρτών, των αγορών ,και των λογαριασμών σας, αν δεν είστε βέβαιοι τι έχει ισχύσει κατά την διάρκεια της ημέρας. Βέβαια εφιστούμε την προσοχή σας στους κωδικούς που θα χρησιμοποιήσετε , και καλύτερα να μην υπάρχουν εντός της συσκευής σας. Απομνημονεύστε τους κωδικούς σας στο μυαλό σας και φροντίστε να μην υπάρχουν σε κινητά, tablet , laptop, pc, στην google, κ.α. ( Όσους κωδικούς αυτόματα έχει αποθηκεύσει ο browser που χρησιμοποιείται καταργήστε τους. )


Ότι κλειδώνει απ΄όσους γνωρίζουν παράλληλα ξεκλειδώνει, αυτός είναι βασικός όρος των ''κλειδωμάτων'' ( Ότι κλειδώνει - ξεκλειδώνει )

ΥΓ: Φτάσαμε στο σημείο κάθε αδαής στα sosial media να θεωρεί ασχέτους περί πληροφορικής άτομα τα οποία χειρίζονται τα πιο εξελιγμένα λογισμικά του πλανήτη ασχολούμενοι με την τεχνητή νοημοσύνη !

- O κάθε ένας πετάει την μ@κ@κί@ του και κάνει την φιγούρα του, όμως, να δίνεται βαρύτητα σε όσα λέγονται  και γράφονται δημόσια απ' όσους πραγματικά γνωρίζουν πράγματα περί πληροφορικής.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Ξέρω ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει στραβά αυτές τις τελευταίες ημέρες, επενδύοντας στο διαδίκτυο και σε απάτη. Ήμουν επίσης στη θέση σας όταν επένδυσα σε μια ψεύτικη δυαδική επιλογή όπου μου απάτησαν 3000 $ BTC, αλλά χάρη στη βοήθεια του cchacker0002@gmail.com . Με βοήθησαν να ανακτήσω το απατημένο BTC μου. Αρχικά δεν τους εμπιστευόμουν, αλλά με παρέπεμψε ένας φίλος που εμπιστεύομαι καλά. Κατάφερα να λάβω την επιστροφή χρημάτων μέσα σε δύο εβδομάδες. Χάρη στο cchacker0002@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Χωρίς λάθη χακάρουν τους λογαριασμούς μας στα social media Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">