ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Στο «σφυρί» η έπαυλη της Ειρήνης Αθανασιάδου


Ένα ιδιαίτερα «βαρύ» όσο και «επώνυμο» σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις αρχές Οκτωβρίου. Και τούτο καθώς αφορά την έπαυλη της Ειρήνης Αθανασιάδου, - της γνωστής οικογένειας που στο παρελθόν εξέδιδε τις εφημερίδες Βραδυνή και Ναυτεμπορική -, στην περιοχή του Ελληνικού και μάλιστα μια ανάσα από την έκταση του πρώην αεροδρομίου όπου θα λάβει χώρα το mega project της Lamda Development.

Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 6,73 εκατ. ευρώ.

Το ποσό της κατάσχεσης είναι 450.000 ευρώ, το οποίο «αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 23-12-2021 επιταγή της προς πληρωμή (εκτέλεση) και σύμφωνα με τις στην επιταγή της αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Στο σφυρί θα βγει, - εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αποτροπή του -, η έπαυλη της οφειλέτιδας Ειρήνης Αθανασιάδου που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 2.604,75 τ.μ. εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ελληνικού, το οποίο στη βορειοδυτική πλευρά του συνορεύει με την έκταση του άλλοτε αεροδρομίου Ελληνικού.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί αυτοτελές κτίριο κατοικίας αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, έναν όροφο και δώμα – στέγη. Η κατοικία εκτιμάται ότι αποπερατώθηκε το 2006.

Στις 5 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί τρεις συναφείς πλειστηριασμοί που αφορούν:

1-Την οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα του υπογείου ορόφου που αποτελείται από χωλλ, μπάνιο, W.C., δύο υπνοδωμάτια, και από ένα ξεχωριστό χώρο κουζίνας. Το διαμέρισμα, το οποίο προέκυψε κατόπιν αλλαγής χρήσεως από αποθήκη έχει επιφάνεια 61,30 τ.μ. και βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 214.000 ευρώ.

2-Την οριζόντια ιδιοκτησία-μεζονέτα, συνολικής επιφανείας 947,83 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει:

α) Το διαμέρισμα του ισογείου ορόφου, που αποτελείται από κουζίνα, καθιστικό, τραπεζαρία, χωλλ, σαλόνι, γραφείο, ξενώνα, λουτρό, δύο WC, αποθήκη, ασανσέρ, εσωτερική κλίμακα καθόδου με το υπόγειο, από όπου έχει είσοδο και εσωτερική κλίμακα ανόδου προς το διαμέρισμα του πρώτου (Α΄) ορόφου, με το οποίο επικοινωνεί, και έχει 538,10 τ.μ., και επιφάνεια ημιυπαιθρίου χώρου 55,20 τ.μ.

Το διαμέρισμα του ισογείου επικοινωνεί μέσω εσωτερικής κλίμακας με το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και με το διαμέρισμα του Δώματος με τα οποία έχει ενιαία λειτουργικότητα και αποτελούν μία οριζόντια ιδιοκτησία.

β) Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, καθιστικό, κουζίνα, ασανσέρ, αποθήκη και δύο εσωτερικές κλίμακες. Έχει επιφάνεια 343,52 τ.μ. και επιφάνεια ημιυπαιθρίου χώρου 134,35 τ.μ..

γ)Το διαμέρισμα του Δώματος, το οποίο (δώμα) αποτελείται από W.C. κουζίνα, απόληξη εσωτερικής σκάλας μεζονέτας, αποθήκη και καθιστικό και έχει επιφάνεια 66,12 τ.μ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτά έχει οριστεί στα 4.726.000 ευρώ.

3-Το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης ιδιοκτησίας στην οποία θα αντιστοιχεί επιφάνεια χώρου 814,22 τ.μ., που βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 1.796.000 ευρώ.

Έτσι συνολικά η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 6.736.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο σκελετός του κτιρίου περιλαμβάνει στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ η εσωτερική εικόνα του δεν είναι εμφανής από το δρόμο, λόγω της υψηλής περίφραξης σε συνδυασμό με τη φύτευση, αλλά εκτιμάται ως ιδιαίτερα πολυτελής. Η ποιότητα κατασκευής εκτιμάται, επίσης, ως ιδιαίτερα πολυτελής.

Επίσης, στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευασθεί πισίνα επιφανείας 98 τ.μ. και γύρω από αυτήν υπάρχουν αποδυτήρια εμβαδού 32,53 τ.μ.

Από την έρευνα της κτηματαγοράς διαπιστώθηκε ότι, στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Ελληνικού, πλησίον της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος, οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα, με συντελεστή δόμησης ίσο με 0,70, πωλούνται προς 1.300– 2.000 €/τ.μ. (ζητούμενες τιμές). Κατοικίες τύπου μεζονέτας – οριζόντιες ιδιοκτησίες, σύγχρονες (παλαιότητας έως 15 έτη), πωλούνται κυρίως μεταξύ 4.700 – 5.600 €/τ.μ. (ζητούμενες τιμές).

Το ακίνητο περιήλθε στην πλήρη κυριότητα της οφειλέτιδας από τον Απρίλιο του 1990.

Τα πολλά «βάρη»

Σε βάρος της Ειρήνης Αθανασιάδου υπάρχουν:

–Προσημείωση υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 650.000 ευρώ από 24/11/2012

– Επί της μεζονέτας και διαμ. Ισογείου διαμ/τος Α’ ορόφου και διαμ/τος του δώματος αναγκαστική κατάσχεση κατά της ιδίας και υπέρ της ΔΟΥ Ηλιούπολης για 247.494,17 ευρώ εγγραφείσα την 18-10-2016.

-Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 708.000 ευρώ υπέρ της «KION MORTGAGE FINANCE NO3 PLC»,

-Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 360.000 ευρώ υπέρ της «KION MORTGAGE FINANCE NO3 PLC».

– Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 97.474,51 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, από 30-11-2018,

-Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 16.537,74 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από 30-11-2018,

-Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 302.592,18 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς από 30-01-2019.

Ακόμη υπάρχουν αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της ΔΟΥ Ηλιούπολης από το 2016 και το 2019 καθώς και αναγκαστική κατάσχεση για ποσό 450.000 ευρώ υπερ της «VEGA I NPL FINANCE DAC», εγγραφείσα στις 25-2-2022.

Το ιστορικό της πτώσης

Οι τρεις αδελφές Αγγέλα, Μαριέττα και Ειρήνη Αθανασιάδου είναι κόρες του εμβληματικού εκδότη Τζώρτζη Αθανασιάδη που δολοφονήθηκε το 1983. Μετά τον θάνατό του αυτές ανέλαβαν τις εφημερίδες Βραδυνή, που έχει κλείσει εδώ και χρόνια και Ναυτεμπορική.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, άρχισαν να διαφαίνονται μετά την καταγγελία των δανείων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τη Eurobank, το καλοκαίρι του 2017.

Την άνοιξη του 2021 έγινε ο πλειστηριασμός του συγκροτήματος της Ναυτεμπορικής που λίγους μήνες αργότερα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τον Οκτώβριο του 2021 αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς βρέθηκε και η Αγγέλα Αθανασιάδου καθώς και ο σύζυγός της Ρ. Κοντογούρης για δύο πολυτελή διαμερίσματα 6ου και 7ου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της Λεωφόρο Ποσειδώνος. Ωστόσο ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή.

Επισήμανση του Γ.Κ: Σε μια μικρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, οι αποκτηθείσες περιουσίες που βρέθηκαν η βρίσκονται στα χέρια ''εκδοτών'' , ''δημοσιογράφων'', και λοιπών ασχολούμενων με τον τύπο το λιγότερο προκαλούν.

Ειδικότερα, σε μια χώρα που έπειτα από την επταετία της χούντας, (τα κατάλοιπα της οποίας κρατούν μέχρι σήμερα, με παρακολουθήσεις, υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών, λίστες Πέτσα στους εκλεκτούς της κυβέρνησης , κ.α ), σε μια Ελλάδα του 2022 επί διακυβέρνσης Νέας Δημοκρατίας η οποία δεσπόζει στην 108η θέση αναφορικά με την ελευθερία του τύπου, ενώ τέως εκπαιδευτές οδήγησης οι οποίοι μάθαιναν στην Κατινίτσα και τον Γιωργάκη να αλλάζουν ταχύτητες έχουν γίνει οικονομικοί ολιγάρχες, εκδότες, καναλάρχες κ.α. το μόνο που λείπει είναι η ισοπολιτεία και η ισονομία, άρα η δημοκρατία !

Σε μια χώρα που στερείται σχεδόν καθολικά βιομηχανίας ένας στους δυο νεοέλληνες είτε παρουσιάζεται ως εκδότης, είτε ως επιχειρηματίας «υπηρεσιών» !

Ενώ αυταπόδεικτα, όσοι/ες άκουγαν τις εκπομπές του επανειλλημένα διωκόμενου και κατασχεμένου Γλυφάδα fm γνωρίζουν από πρώτο χέρι πότε και από ποιόν είχαν προταθεί και ανακοινωθεί όσα δεν υπήρχαν και προέκυψαν ετεροχρονισμένα, χιλιάδες νεοέλληνες/ιδες σήμερα βρίσκονται εμπλεκόμενοι με όσα δεν γνώριζαν , ούτε καν είχαν φανταστεί, και όμως παρέχουν ''υπηρεσίες''

Υπηρεσίες του κ@λο@ θα λέγαμε, διότι είναι σαφές ότι εκατομμύρια νεοέλληνες δεν παράγουν κανένα έργο ενώ ζουν πλουσιοπάροχα διαπλεκόμενοι με κυβερνώντες, αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς , και λοιπούς διαόλους τρώγοντας εκατομμύρια του Ελληνικού λαού από λίστες Πέτσα, κονδύλια και επιδοτήσεις της Ε.Ε, κ.α. 

ΥΓ: Το να παρουσιάζεις ως παροχή υπηρεσιών ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ΑΙ το οποίο αυτοδιαχειρίζεται μια σελίδα συνάδει με απάτη. Κάλλιστα μπορεί η Πολιτεία να πιστώσει ένα ευτελές ποσό και να διαθέσει στην κοινωνία μια σειρά από ανάλογες ''υπηρεσίες'' όπως ισχύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.

* Γέμισε όλη η χώρα από «παρόχους υπηρεσιών» , και ειδικότερα ψηφιακών, και ακόμα και μια σειρά πιστιρικάδες που έμαθαν προχθές να χειρίζονται κουτσά - στραβά το Android studio, έχουν φτιάξει ένα παιχνιδάκι ώστε να ληστέψουν τα κοροϊδα τα οποία κατεβάζουν στο κινητό τους οτιδήποτε τους γυαλίζει ! 

- Μέσα στο σπίτι σου βάζεις τον οποιονδήποτε ? «Μέσα στο εσώρουχό» σου βάζεις το οτιδήποτε ? 

- Γιατί βάζεις στο κινητό σου οτιδήποτε ; Παράλληλα γιατί δέχεσαι αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να σε υπηρετούν να σε παρακολουθούν ;

- Γνωρίζεις πόσα χρόνια υπάρχει στην Γλυφάδα εταιρία η οποία δημιουργεί app για κινητά τηλέφωνα ; Αυτός που πριν υπάρξουν γνώριζε τι έπεται στο μέλλον δεν μπορούσε να παρέχει δεκάδες «υπηρεσίες» ; To έχει υλοποιήσει ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Στο «σφυρί» η έπαυλη της Ειρήνης Αθανασιάδου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">