ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για λίστα μαρτύρων και εγγράφων


Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου τα μέλη της να αποφασίσουν για την επίκληση του απορρήτου από τους μάρτυρες και για την πρώτη λίστα μαρτύρων που θα κληθούν στην επιτροπή προς εξέταση.

Μεταξύ των μαρτύρων που αναμένεται να κληθούν είναι και οι παραιτηθέντες Γρηγόρης Δημητριάδης και Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει προϊδεάζει και για τη κλήση και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη καθώς είναι ο πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

Την Τετάρτη (7/9) η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής αποφάσισε το απόρρητο των διαδικασιών της προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης και συσκότισης.
Επίσης, εκλέχθηκε το προεδρείο της Επιτροπής. Πρόεδρος της Επιτροπής αναδείχτηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος η Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και γραμματέας ο Στάθης Κωνσταντινίδης.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε ηλεκτρονικά την Τετάρτη (7/9) αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ με την οποία ζητείται:

1) Να χορηγηθεί πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης, που θα εξαχθεί από την Ομάδα Ελέγχου της Αρχής κατά τον διενεργούμενο έλεγχο στην ΕΥΠ και αμέσως μόλις αυτός περιέλθει στην ΑΔΑΕ.

2) Να χορηγηθεί αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας, όπως περιέχεται στο αρχείο εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατ’ άρθρο 5 παρ. 4 του ν. 2225/1994 (όπως ισχύει), για το οποίο, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει «σε κάθε περίπτωση» τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εν προκειμένω.

Όπως σημειώνεται στην αίτηση, η άρνηση του πρώην και του νυν Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού να παράσχουν ενημέρωση ενώπιον της Βουλής, διαμορφώνει μια πρωτόγνωρη σε βάρος των δικαιωμάτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατάσταση κατά την οποία δεν πληροφορείται για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ώστε να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του έναντι παντός ποινικά, πειθαρχικά και αστικά υπευθύνου. Επιπλέον δεν δύναται να αμυνθεί μπροστά σε κυβερνητικές ή άλλες διαρροές ανυπόστατων φημών.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/aeKDwO1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρακολουθήσεις: Συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή για λίστα μαρτύρων και εγγράφων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">