ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εμπρηστικός Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας


Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας με στόχο την Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο πλαίσιο σημερινής στρατιωτικής τελετής ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας.

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι: οι επιθετικές ενέργειες και οι λόγοι της Ελλάδας δυστυχώς συνεχίζονται[…] Στις 23 του μηνός, δύο από τα αεροπλάνα μας κλειδώθηκαν από τα ραντάρ των S-300. Αυτό ήταν μια εξαιρετικά εχθρική και εξαιρετικά λάθος κίνηση[…] Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε σε αυτή την απληστία της κακομαθημένης Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος δηλώσεις είπε ότι «παρακολουθούμε στενά αυτές τις ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας που αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και με τις ενέργειες τις αυτες κλιμακώνει την εντάση[…] Αλλά και το ΝΑΤΟ και οι άλλες χώρες θα πρέπει επίσης να δουν τι κάνει η Ελλάδα».

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή, η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αξιόπιστη δύναμη, και σύμμαχος» ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση κάποιων αλλων χωρών, επιχείρησε εισβολή (στην ανατολή) το 1919, το 1922, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί, και τους λέμε παρατήστε αυτούς τους εξοπλισμούς, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά με συμμαχίες, κρατήστε το χέρι της ειρήνης που απλώνουμε».

Ο Ακάρ μετά την ομιλία του πέταξε με πολεμικό πάνω από το βόρειο Aιγαίο στη γραμμή των Δαρδανελίων αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Είχαν προηγηθεί την Πέμπτη δηλώσεις του Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος αφού επανέλαβε την τουρκική επιχειρηματολογία των τελευταίων ημερών περί κλειδώματος ραντάρ των τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300 προχώρησε σε απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας μιλώντας μεταξύ άλλων για παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα, φυσικά, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί και το κάνει για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα των ραντάρ από το σύστημα αεράμυνας S-300 προς τα πολεμικά μας αεροσκάφη F-16 είναι ένα παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις […] Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργήσει άμεσα σχετικά για αυτήν την εχθρότητα (της Ελλάδας)».

Σχετική είδηση: ΝΑΤΟ: «Κατέβασαν» από το Twitter την συγχαρητήρια ανάρτηση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

 

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/QvViA0J
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εμπρηστικός Ακάρ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">