ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κανένας κίνδυνος κυρώσεων για τους S-300 στην Κρήτη


Κανένας κίνδυνος κυρώσεων για τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον τούρκικο τύπο. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η παρουσία του εν λόγω αντιπυραυλικού συστήματος στην Ελλάδα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

«Η απόκτηση των S-300 από την Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 1990, δεκαετίες πριν από την υιοθέτηση του νόμου CAATSA. Το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA επιβάλλει κυρώσεις μόνο για σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου 2017. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους νατοϊκούς συμμάχους να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επιπλέον κράτησε αποστάσεις από τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί χρήσης των S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16, επαναλαμβάνοντας απλώς τη πάγια αμερικανική θέση «γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανταπόκριση Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/aAvVCrY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κανένας κίνδυνος κυρώσεων για τους S-300 στην Κρήτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">