ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δένδιας για τουρκική επιθετικότητα: «Πρωτόγνωρα νταηλίκια και αγοραίες απειλές» (video)


Το μπαράζ των τουρκικών απειλών συνεχίζεται και σήμερα η απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια δόθηκε από το βήμα της Βουλής: «Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, αλλά δεν μας φοβίζει», διαμήνυσε και έκανε λόγο για αγοραίες απειλές.

Καθώς ο τουρκικός αναθεωρητισμός λαμβάνει στρατηγικό χαρακτήρα, με την Άγκυρα να κλιμακώνει όλο και περισσότερο την ένταση, ο Νίκος Δένδιας απορρίπτει την εξωφρενική επιχειρηματολογία και τις απειλές της Τουρκίας.

«Είναι πέραν και του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών[…] Χρησιμοποίησα την έκφραση “νταηλίκια” ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα[…] Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό[…] Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, αλλά δεν μας φοβίζει».

Την ίδια ώρα πλειοδοσία προκλήσεων από την τουρκική αντιπολίτευση με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος να καλεί τον Ερντογάν σε δράση κατά των ελληνικών νησιών.

«Δεκαοκτώ νησιά του Αιγαίου, μας είπε ο ίδιος ότι είναι υπό κατοχή. Αν το παραδέχεται αυτό ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να κυκλοφορεί από εδώ και από εκεί και να φωνάζει κατά της Ελλάδας. Πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται» δήλωσε η Μεράλ Ακσενέρ.

Την επιθετικότητα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας καταγγέλλει ο Αμερικανός βουλευτής Φρανκ Παλόνε, απορρίπτοντας την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

«Ο Ερντογάν απειλεί έναν άλλο σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα, με στρατιωτική δράση, ενός άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είμαι κάθετα αντίθετος στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία» τόνισε ο κ. Παλόνε.

Την ίδια ώρα η υπουργική Επιτροπή Αραβικών Κρατών κατηγορεί την Τουρκία για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών.

«Η Επιτροπή διαβεβαίωσε για την μη νόμιμη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο κράτος του Ιράκ, στο κράτος της Λιβύης και στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Υπογράμμισε δε την ανάγκη, η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της άμεσα» αναφέρεται σχετικά.

Την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν «κλειδώματος» τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 απέκρουσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, απαντώντας σε Τούρκο δημοσιογράφο.

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με υποθέσεις. Αυτό που θα σας έλεγα είναι ότι ο Υπουργός Άμυνας Ώστιν έχει μιλήσει στο παρελθόν με τον Τούρκο και τον Έλληνα ομόλογό του, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μείωσης των εντάσεων στο Αιγαίο» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, Πατ Ράιντερ.

Συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με αμερικανικό αεροπλανοφόρο διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Σχετικό Άρθρο: Διεθνής καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων: Επιστολές Αθήνας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ – Ηχηρά μηνύματα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/oRtdsKX
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δένδιας για τουρκική επιθετικότητα: «Πρωτόγνωρα νταηλίκια και αγοραίες απειλές» (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">