ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών – Αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων


Aλλαγές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανπειραϊκής απεργίας των πέντε σωματείων-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ), από τις 00:01 έως τις 24:00. Στις 5:30 το πρωί οι εργαζόμενοι είχαν προσυγκέντρωση στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR), ενώ στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η απεργία αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων. Έτσι, στο λιμάνι του Πειραιά θα μπορούν να δένουν τα πλοία που φτάνουν, ενώ δεν θα γίνεται ο απόπλους.

Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Με ανακοινώσεις τους οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έκαναν η κάθε μία γνωστό το τροποποιημένο τους πρόγραμμα, που επηρεάζει και την επόμενη ημέρα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Οι επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι προάγγελος της Γενικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου για αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή ΣΣΕ.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/ohCFiMp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών – Αλλαγές και τροποποιήσεις δρομολογίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">