ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκαινιάστηκε το Τουρκικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Παρουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο που μας πέρασε η τουρκική TOGG εγκαινίασε το τεχνολογικό campus και τις εγκαταστάσεις στις οποίες προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023 η μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου.

Σε μια ακόμα εκδήλωση που θύμιζε μίνι φιέστα παρά εγκαίνια μιας νέας μονάδας παραγωγής οχημάτων και ενός νέου τεχνολογικού campus, η τουρκική TOGG άνοιξε την αυλαία για την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της παρουσία του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία της Τουρκίας, TOGG, θα βγει στους δρόμους της Ευρώπης με όλα τα μοντέλα της», είπε ο Ερντογάν αφού οδήγησε το πρώτο όχημα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

TOGG

Στα πλαίσια των δηλώσεών του, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η χώρα του έχει υπογράψει συμφωνία με μια από τις πιο σημαντικές και μεγάλες εταιρείες στον κόσμο για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών ιόντων λιθίου κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής της TOGG στην Προύσα, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει.

Το πρώτο μοντέλο της TOGG θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας C, με τις πωλήσεις του να είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2023. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η εξαγωγή του τουρκικού EV στην Ευρώπη και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο μετά από 15 έως και 18 μήνες πωλήσεων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

TOGG

«Η παραγωγική ικανότητα που έχουμε δημιουργήσει αυτή τη στιγμή είναι 100.000 οχήματα ετησίως», δήλωσε ο Gurcan Karakas, Διευθύνων Σύμβουλος της TOGG. Ωστόσο, ο αρχικός στόχος είναι η παραγωγή 17.000 έως και 18.000 αντιτύπων μέσα στο 2023 και η σταδιακή αύξηση της.

Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να παράγει 1.000.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2030 και ότι το όλο εγχείρημα θα συνεισφέρει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην τουρκική οικονομία τα επόμενα 15 χρόνια.

TOGG

Η Anadolu Grubu, η BMC, η Turkcell και η Vestel Elektronik κατέχουν το 23% της κοινοπραξίας TOGG, ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε ένα επιχειρηματικό λόμπι.

Το ηλεκτρικό SUV της TOGG, το οποίο σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina, θα κατασκευαστεί από 65% τοπικά κατασκευασμένα εξαρτήματα μέχρι το 2025, είπε η εταιρεία, από 51% που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο, επισημαίνουν ότι το εγχείρημα «τουρκικό αυτοκίνητο» αποτελεί ένα ακόμα πολιτικό τρικ του προέδρου της Τουρκίας εν όψει των επικείμενων εκλογών μέσα στο 2023.

Επισήμανση του Γ.Κ: Αποτελεί, δεν αποτελεί πολιτικό τρικ του προέδρου της Τουρκίας εν όψει των επικείμενων εκλογών το θέμα είναι ότι ''ο κύβος ερρίφθη''. 

Στον αντίποδα, στη δική μας χώρα, στην οποία από την δεκαετία του 90 υπήρχαν δημόσια οι εκπομπές μου, αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτόνομα - autopilot αυτοκίνητα, πλειάδα στελεχών κομμάτων ''έπιασαν και πιάνουν πόρτα για τον χειμώνα'' αυξάνοντας τις καταθέσεις των κωδικών τους και τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία, ενώ ο Δημόκριτος αποτελεί μονάδα έρευνας και παραγωγής για λογαριασμό της Αμερικανικής Τέσλα, αντί ανάπτυξης ελληνικής παραγωγής !

Αν υπήρχε επί δεκαετίες μια νορμάλ κυβέρνηση στη χώρα μας, και αστικά πολιτικά κόμματα αποτελούμενα από υγιώς σκεπτόμενους , κάτι θα υπήρχε σήμερα σε τούτο το τόπο έστω και αν χρησιμοποιούσαμε στο 50% και Κινεζιές. Άλλωστε αρκετές ''κινεζιές'' δεν υστερούν σε σχέση με τον δυτικό ανταγωνισμό.

Σε καμία περίπτωση όμως το ''σύστημα'' ορισμένων να αγοράζουν Κινέζικα οχήματα και με ελάχιστες παρεμβάσεις να τα βαφτίζουν Ελληνικά οχήματα. Τοποθετώντας δυο πλαστικά καπάκια και μια Ελληνική σημαία δεν έχεις δημιουργήσει Ελληνικό όχημα. 

- Η Ελληνική πολιτεία, σε αντιδιαστολή πολλών άλλων χωρών, είναι κάθετα εχθρική στην ανάπτυξη Ελληνικών οχημάτων και εν γένει Ελληνικής τεχνολογίας. Στον αντίποδα στις Η.Π.Α ακόμα και μια μικρή - ατομική βιοτεχνία - παράγει οχήματα τα οποία λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας.

* Μη ξεχνάς ότι στις συντονισμένες διώξεις - κατασχέσεις , ( επί της ουσίας κρατικές ληστρικές επιδρομές ), επανειλημμένα μου κατάσχεσαν και πρότυπες συσκευές έρευνας ! ( Οτιδήποτε βρίσκουν το αρπάζουν ! ) Φαντάσου να έκαναν κάποια στιγμή δίωξη - κατάσχεση και στον ψιλικατζή με την κεραία στον στύλο του ρεύματος. Ακόμα και το ρολόι της ΔΕΗ και την κολώνα θα του κατασχέσουν ! Αν ο πομπός βρίσκεται πάνω σε προϊόντα και τα προϊόντα θα κατασχεθούν ! Ακόμα και τα γαριδάκια !!! Βέβαια δεν νομίζω διότι . . . όπως είδαμε με τον Μίχο οι κατέχοντες ψιλικά - mini market - έχουν διασυνδέσεις σε πολιτικό επίπεδο το οποίο φτάνει μέχρι τις αρμόδιες υπηρεσίες !

ΥΓ: Όσα προαναφέρθηκαν τα έγραψα σκόπιμα - σφήνα - ώστε απλά να επισημάνω , τουλάχιστον σε εσάς σε τοπικό επίπεδο , οι οποίοι/ες παριστάνεται τους ''αριστερούς'' και ''προοδευτικούς'' , και τους έτερους ''νοικοκυραίους'' δεξιούς , την κάθετη ανισότητα και το σούργελο που έχετε διαμορφώσει στη χώρα μας , το οποίο όσο εξυπηρετείτε η τσέπη σας το αποκαλείται δημοκρατία ενώ πρόκειται για νεοφιλελέ καπιταλιστικό μόρφωμα.

* Αν ήμουν εγώ ο ψιλικατζής, οι φερόμενοι ''δημοκράτες''  θα μου είχαν κλείσει προ πολλού το ψιλικατζίδικο με κεραία fm, όχι μόνον τον ρ/σταθμό, γιατί είναι γνωστό ότι, την αλήθεια είτε την ασπάζεσαι και την χρησιμοποιείς πληρώνοντας το τίμημα, είτε όχι, δεν υπάρχει μέση οδός ! ( Ολίγον από ειλικρίνεια συνεπάγεται υποκριτές και φαρισαίοι, η αλλιώς νεοέλληνες ! )

* Σε μια δεδομένη φάση της ανθρωπότητας , στην οποία ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέπεσε σαν ώριμο σύκο, ενώ στον αντίποδα ο καπιταλισμός - νεοφιλελευθερισμός διαμορφώνει καθολική ανισότητα, η χώρα στην οποία δημιουργήθηκαν πριν από χιλιετίες, η άμεση δημοκρατία, οι επιστήμες, η φιλοσοφία, τα ολυμπιακά αθλήματα, κ.α., χρειάζεται να στραφεί στην χρυσή εποχή των Ελλήνων. Αυτό που πέτυχαν οι Έλληνες σε ανύποπτο χρόνο είναι χιλιάδες χρόνια μετά να έχουν υιοθετηθεί παγκόσμια όσα δημιούργησαν, άρα, κάτι που γίνετε μια φορά και αποδίδει μπορεί να επαναληφθεί στον κατάλληλο χρόνο από τα κατάλληλα άτομα. Μη κολλάμε σε γενικευμένα στερεότυπα. ( Αν και αρκετά σύνθετο και δύσκολο, στη χώρα του ότι δηλώσεις είσαι, απαιτείται να αναζητήσεις ποιοι είναι οι κατάλληλοι. Πάντως, μεταξύ μας, όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα οφελείται ως προτεκτοράτο των Η.Π.Α κάνουν λάθος διότι οι Έλληνες ήταν ανάδελφοι και αυτόφωτοι.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκαινιάστηκε το Τουρκικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">