ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια σήμερα, ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Η τελευταία τόσο ζεστή ημέρα θα είναι σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει και τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Με ηλιοφάνεια σήμερα ο καιρός θα θυμίζει και σήμερα καλοκαίρι. Η αλλαγή του καιρού ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής στα βορειοδυτικά.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται κακοκαιρία. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Κυρίως θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα το Σάββατο. Την Κυριακή θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το Αιγαίο. Και στην Αττική προβλέπονται έντονα φαινόμενα την Κυριακή. Θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/eR8FW3U
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια σήμερα, ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">