ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π: Γιαννόπουλο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το ΣΚ (video)


Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται κακοκαιρία. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Το Σάββατο κυρίως θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα. Την Κυριακή θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και το Αιγαίο. Και στην Αττική προβλέπονται έντονα φαινόμενα την Κυριακή. Θα επικρατήσουν νοτιάδες στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τη Δευτέρα τις πρωινές ώρες τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Από την Τρίτη και μετά δεν προβλέπονται βροχές , η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 20 βαθμούς.

Σήμερα αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα έχουν ως χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.  Οι άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/hZzTmjN
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π: Γιαννόπουλο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το ΣΚ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">