ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Ξεκαλάκης στο Πρώτο: Αν ο λαός, μας οδηγήσει σε ποσοστά 10%-11%, δεν δίνει καμία εντολή διακυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ (audio)


«Αυτή τη στιγμή δεν αγγίζουν τέτοιου είδους γεγονότα το ΠΑΣΟΚ, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό διαρρήξει επί της ουσίας τις σχέσεις του με την σημερινή ηγεσία και με το κόμμα μας» τόνισε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο για την διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Προσθέτοντας πως σε κάθε τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη, η κ. Καϊλή «βρισκόταν απέναντι», αναφέρθηκε στη φετινή ΔΕΘ, όπου ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού, σημείωσε, η κ. Καϊλή παρέστη στην ομιλία του πρωθυπουργού και δεν παρέστη στην ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Όσο αφορά στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, ο κ. Ξεκαλάκης, είπε πως «είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός», σημειώνοντας πως «στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα έχει καταστεί αναξιόπιστο στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου τέτοιου είδους γεγονότα πλήττουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαλλόμενο κύρος του».

«Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες, για εμάς, πρώτο θέμα στην ατζέντα της δημοσιότητας σήμερα είναι η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή και το πρόγραμμα το οποίο συζητήθηκε και θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους γεγονότα, όπως αυτό της κυρίας Καϊλή, δεν μας αγγίζουν. Το λέω ρητά και κατηγορηματικά γιατί αυτή τη στιγμή η βιτρίνα του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι είναι μαχητές της ζωής, πηγαίνουν στις δουλειές τους κάθε μέρα, τους έχει κοπεί και σε αυτούς ο μισθός και τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ» συμπλήρωσε ο κ. Ξεκαλάκης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι Έλληνες θα κρίνουν και τα αντανακλαστικά των κομμάτων στα διάφορα θέματα τα οποία έχουν προκύψει. «Βλέπουν πώς εμείς αντιδράσαμε και πώς αντέδρασε ο Πρόεδρός μας ακαριαία σε δευτερόλεπτα σε σχέση με τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν έναντι της κ. Καϊλή και έχουμε δει πώς έχει λειτουργήσει και ο πρωθυπουργός στο σκάνδαλο των υποκλοπών με τον ανιψιό του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα, τι ακριβώς σημαίνει η χθεσινή δήλωση του κ. Ανδρουλάκη, που έκανε λόγο για μια ΝΔ στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή σε μία κυβέρνηση προοδευτική, ο κ. Ξεκαλάκης  απάντησε «σημαίνει καταρχάς το αυτονόητο, είμαστε παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα μπορούσαμε να λειτουργούμε διαφορετικά, έχουμε αξίες, έχουμε αρχές, έχουμε μια συγκεκριμένη ιδεολογία η οποία τίθεται απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τεθούμε πρωταγωνιστές στον αριστερό προοδευτικό πόλο του πολιτικού μας συστήματος. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές. Θέλουμε να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά. Και τα δύο κόμματα πιστεύουν στην κοινωνική ισότητα. Με μια διαφορά. Εμείς θέλουμε να ανέβει ο κόσμος προς τα πάνω, να βελτιωθεί το βιοτικό του επίπεδο, να δημιουργήσουμε ξανά τη μεσαία τάξη που το ΠΑΣΟΚ είχε δημιουργήσει σε προηγούμενες δεκαετίες και έκανε τη ζωή μας καλύτερη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη μπορώντας να έχει τέτοιου είδους προγραμματικές θέσεις, πολιτικές και πολιτικό προσωπικό για να τα εφαρμόσει, θέλει να εξισώσει τους πάντες προς τα κάτω» συμπλήρωσε ο κ. Ξεκαλάκης.

«Η προοδευτική κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο κ. Ξεκαλάκης, τονίζοντας πως στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό και προοπτικά να γίνει πρώτο κόμμα.

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις στις οποίες το ΠΑΣΟΚ κινείται στο 10%-11% και στο ερώτημα πώς θα κινηθεί το κόμμα του εάν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά αυτά στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ξεκαλάκης, δηλώνοντας καταρχήν πως εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είτε καλές είτε όχι, σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιολογούνται με συγκεκριμένες χρονικές αφετηρίες. «Χρονική αφετηρία για εμάς είναι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, τότε που ήμασταν στο 6% και 7%. Δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο επιτυγχάνει εμφατική δημοσκοπική άνοδο σήμερα. Μας αρκεί; Προφανέστατα και δεν μας αρκεί. Αν ο λαός μας οδηγήσει σε ποσοστά του επιπέδου 10%-11% αντιλαμβάνεστε ότι δεν δίνει καμία εντολή διακυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν θα παίξουμε με τη λαϊκή ετυμηγορία για 5 καρέκλες. Αν ο λαός μας θέλει σε κυβέρνηση, πρέπει να μας δώσει εμπράκτως τη δύναμη με την ψήφο του για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα. Με 10% δεν μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό το πρόγραμμα», είπε καταλήγοντας ο κ. Ξεκαλάκης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Ak30N9W
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Ξεκαλάκης στο Πρώτο: Αν ο λαός, μας οδηγήσει σε ποσοστά 10%-11%, δεν δίνει καμία εντολή διακυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">