ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσπρωτία: Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς λόγω έντονων βροχοπτώσεων – “Λίμνη” 15.000 στρέμματα κάμπου


Αποκλεισμένοι βρίσκονται τρεις οικισμοί στη Θεσπρωτία, Σμπόκια, Άγιος Αρσένιος και Κυπάρισσος, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά κατά την διάρκεια της νύχτας. Στην περιοχή, δημιούργησε προβλήματα λόγω έντονων βροχοπτώσεων, η κακοκαιρία “Gaia”.

ΕΡΤ/Βάσω Γκόρου 

Kατά τη διάρκεια της νύχτας το ποτάμι που βρίσκονταν σε οριακό σημείο, υπερχείλισε στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών. Αποκλείστηκαν οι τρεις οικισμοί καθώς ο δρόμος και τα περίπου 15.000 στρέμματα κάμπου που τον περιβάλλουν έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

ΕΡΤ/Βάσω Γκόρου

Πλημμύρισαν καλλιέργειες και σε άλλες περιοχές

Άλλες 7.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στη Βρυσέλλα και στην Κορύτιανη. Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των ΤΟΕΒ Βρυσέλλας, Σκάλας και Κορύτιανης, καθώς πέραν των άλλων καλλιεργειών, 22.000 δέντρα εσπεριδοειδών – κυρίως μανταρίνια Κλημεντίνες και Nova- βρίσκονται κάτω από τα νερά, με μόλις το 1/3 της παραγωγής να έχει συλλεχθεί το προηγούμενο διάστημα.

Χρόνιο πρόβλημα

Το χρόνιο πρόβλημα της υπερχείλισης του Καλαμά, επειδινώνει τα τελαυταία χρόνια η νόσος των πλατάνων, καθώς στο φράγμα του Καλαμά αλλά και κατά μήκος της κοίτης συγκεντρώνονται δεκάδες κορμοί νεκρών δέντρων.

ΕΡΤ/Βάσω Γκόρου

Ήδη από το πρωί, συνεργεία και μηχανήματα της πολιτικής προστασίας προσπαθούν να απομακρύνουν τους κορμούς από το φράγμα.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cCNptRJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσπρωτία: Υπερχείλισε ο ποταμός Καλαμάς λόγω έντονων βροχοπτώσεων – “Λίμνη” 15.000 στρέμματα κάμπου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">