ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίδομα 250 ευρώ σε οικονομικά ασθενείς και 600 ευρώ σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό


Καταβάλλεται μέσα στο Δεκέμβριο το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες, το επίδομα στους ένστολους και η πρώτη δόση για το πετρέλαιο θερμανσης, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για νέα επιταγή ακρίβειας.

Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ.

Παράλληλα, έκτακτη ενίσχυση ύψους 600 ευρώ θα δοθεί και στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου και αφορά:

-Σε συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 600 και 800 ευρώ αντίστοιχα.

-Σε περίπου 36.000 ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ.

-Σε περίπου 174.000 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ.

-Σε 100.000 μακροχρόνια ανέργους.

-Σε 225.000 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θα δοθεί διπλή δόση.

-Σε 800.000 δικαιούχους επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, θα δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση. Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος, μαζί με την αντίστοιχη εφάπαξ ενίσχυση του Απριλίου, υπερβαίνει τα 800 εκατ. ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης – Έκτακτη ενίσχυση σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό

Ενώ, στις 21 του μηνός θα δοθεί η αυξημένη πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος, τόσο από το επίδομα όσο και από την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Τέλος, θα υπάρξει και η εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει τον Δεκέμβριο 600 ευρώ ανά υπάλληλο οριζόντια. Το δημοσιονομικό κόστος υπολογίζεται σε 37 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, μια νέα «κάβα» ύψους τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ μπορεί να υπάρξει τους πρώτους μήνες του 2023, η οποία και θα ενισχύσει τη μάχη κατά της ακρίβειας. Το ποσό αυτό αναμένεται να εισπραχθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Για το πώς θα διατεθεί το συγκεκριμένο κονδύλι, οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά σενάρια.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Διορθώθηκε το μέτρο σε ένα βαθμό αναφορικά με την έκτακτη δόση λόγω Χριστουγέννων, όμως , αυτό που απαιτείται για οριστική λύση δεκάδων χιλιάδων πολιτών είναι η αναπροσαρμογή του ορίου των 90.000 χιλιάδων ευρώ σε 120.000 χιλ. αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες στον ΟΠΕΚΑ ώστε να λυθεί η αδικία του ΕΕΕ. Η κυβέρνηση μπορεί να το υλοποιήσει αρχές του 2023 αρκεί να υπάρχει διάθεση αποκαταστάσεως της αδικίας.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι οφείλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ελάμβαναν μόνο το ΕΕΕ, και κανένα άλλο επίδομα των επιδοματικών πολιτικών, όπως ανεργίας, θέρμανσης, στέγασης, φοίτησης, παιδιού, κ.α., άρα εκεί έγκειται αδικία. Μια σειρά πολιτών με πλειάδα επιδομάτων και έτεροι με κανένα λόγω αυξήσεως των αντικειμενικών αξιών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίδομα 250 ευρώ σε οικονομικά ασθενείς και 600 ευρώ σε ΕΛΑΣ και Λιμενικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">