ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν υπάρχει αντικαταστάτης στη Γλυφάδα


Έπειτα από αρκετές δεκαετίες, και όσων ισχύουν στον δήμο Γλυφάδας, καθίσταται αυταπόδεικτο πλέον ότι είμαι αναντικατάστατος. Δεν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο έστω ένα άτομο το οποίο θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση μου, ούτε για ένα 24ωρο, ούτε κάποιος έτερος να χαρακτηρίσει με τις σωστές λέξεις όσα διαμόρφωσαν παρατάξεις και στελέχη κομμάτων. Η κοινωνία μας όμως αναφέρει ότι ουδείς αναντικατάστατος !

Δεδομένων των στερούμενων πτυχιακών τίτλων και μορφωτικού επιπέδου τοπικών ''εκδοτών'', για τους οποίους μια εξυπηρέτηση η μια χάρη μπορεί να τους εξαγοράσει την συνείδηση ''δια βίου'', και να ''κράζουν'' ως κόρακες και παπαγάλοι υπέρ του χεριού που τους ταϊζει,  προσωπικά στη Γλυφάδα δεν γνωρίζω αν υφίσταται έστω και ένα άτομο , πλήν του υποφαινόμενου, το οποίο δεν έχει ενδώσει στις διαχρονικές νεοελληνικές πρακτικές απόρροια 400 ετών τουρκοκρατίας. 

Ποιοι μας υποσχέθηκαν προεκλογικά διαφάνεια , αλληλεγγύη , δικαιοσύνη και δημοκρατία ;

Μήπως επειδή δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα και επειδή όλα έγιναν με τον μανδύα της ''δημοκρατίας'' το έγκλημα σε βάρος μας δεν μετράει, η καταστροφή που μας έκαναν, οι υπονομεύσεις,  οι στερήσεις ενώ αυτοί απολάμβαναν προεδρικούς μισθούς και έτερες θέσεις , τα δυο μέτρα και σταθμά δεν μετράνε ;

Μπορεί για κάποιους να μην μετρούν και να ξεχνούν εύκολα, η αλήθεια όμως δεν διαγράφεται. Και η απόλυτη αλήθεια είναι ότι το έγκλημα που συντελέστηκε και συντελείται στη πόλη μας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελέστηκαν εν καιρό ειρήνης  σε μια υποθετικά  ελεύθερη, δημοκρατική, πολιτισμένη, ευρωπαϊκή χώρα, από υποθετικά πολιτισμένους, δημοκράτες, ''προοδευτικούς - αριστερούς - δεξιούς'' που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα να βάλουν στην κρεατομηχανή ανθρώπους ώστε να παράξουν κέρδη και εξουσία. 

Ο μοναδικός τους γνώμονας φυσικά τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη

Με δοκιμασμένα επί σειρά ετών πολιτικά υλικά δεν φτιάχνεις νέο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό εποικοδόμημα. Παράγκα στήνεις, και είναι σαφές ότι στον δήμο Γλυφάδας η παράγκα είναι διευρυμένη και με πάρα πολλές αποχρώσεις !

Σήμερα πλέον η ''ανατροπή'' του Κούτσωνα, με την ''ανατροπή'' του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο και το αυτό. Πανομοιότυπα. Εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα για κέρδη και εξουσία ορισμένων ατόμων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν συνολικά την τοπική μας κοινωνία ούτε την αντιπροσωπεύουν.

Στον αντίποδα, η παράταξη της ΝΔ με τον Γ.Παπανικολάου επί οκταετία δεν κάλυψε το ελάχιστο των προεκλογικών της δεσμεύσεων για δίκαιο και δίκαια κατανομή των δημοτικών τελών με παραγωγή έργων σε όλες τις συνοικίες.

Ειδικότερα, το παρακρατημένο παρανόμως πρασινόσημο επί οκταετία, από το 2014 μέχρι και το 2022, όφειλαν να επιστραφεί αυτούσια, είτε να γίνει παραγωγή έργων στην Τερψιθέα. Για ποιούς λόγους ; Διότι επί μια οκταετία τα εκατομμύρια τα οποία έχουν διατεθεί σε υποτιθέμενα έργα , κυρίως βιτρίνας στην κάτω Γλυφάδα δεν έχουν ίχνος αντικρύσματος στην Τερψιθέα.

Ποιοι είναι αυτοί με το ελλειμματικό IQ , οι οποίοι αναφέρουν ότι ο δήθεν ''αναμορφωτής'' είναι αναντικαστάτατος και γιατί ;Δεν είναι ξεκάθαρο ότι όσοι παπαγαλίζουν για ''αναμορφωτές'' και αναντικατάστατους είναι τα τσιράκια και οι εξυπηρετούμενοι της διοικήσεως ?

Αναντικατάστατος είμαι μόνον εγώ στη Γλυφάδα, και οι συμπολίτες μας θα το διαπιστώσουν όταν πλέον δεν θα υπάρχω, γιατί σε αντιδιαστολή με εσάς τους φερόμενους ''εκδότες'' ουδέποτε ενήργησα στη ζούλα και τα μουλωχτά ώστε να προκύψουν για το τομάρι μου χάρες, εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Αν είχε ισχύσει, έστω μια φορά, θα είχε αναφερθεί από κάποιον δήμαρχο, αντιδήμαρχο, αιρετό, υπάλληλο, και θα είχε γίνει ''βούκινο'', όπως έγινε με ορισμένους άλλους του γραφείου τύπου,  κουμπάρους,  κολλητούς, κ.α.

Δεν παρέχετε καλές υπηρεσίες στη πόλη μας, διότι τα αυταπόδεικτα κανείς δεν μπορεί να τα διαβάλει, και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει παραγωγή έργου στην Τερψιθέα , εκτός από κάτι παιδικές χαρές με ψεύτικους τάπητες και ορισμένα ''ράβε - ξήλωνε'' στα ίδια σημεία που είχε παράξει έργο η προηγούμενη δημοτική αρχή , ενώ συνολικά οι μετέχοντες των τοπικών media & παρατάξεων πλήν ελαχίστων ατόμων είναι ψεύτες. 

Όντως έγιναν πράγματα τα οποία διαφοροποίησαν τη πόλη σε σχέση με έτερες δημοτικές αρχές δεκαετιών, όμως , ακόμα και σήμερα η Τερψιθέα και άλλες συνοικίες αδικούνται, και ασφαλώς θα αδικούνται και την περίοδο 2023 - 2027 ελλείψει μιας ισχυρής προσωπικότητας στον ρόλο του αντίπαλου δέους η οποία θα ανατρέψει το χθές ώστε να διαμορφώσει το αύριο της ισοπολιτείας και της ισοκατανομής.

Ειδικά για το ''ράβε - ξήλωνε'' στα ίδια σημεία αποτελεί διαχρονική παθογένεια του Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας, και αντίκειμαι, διότι το ορθό ήταν να προκύπτει συνέχεια των έργων , αντί να επιχειρείται κάθε φορά να μειωθεί ο προηγούμενος δήμαρχος ώστε ο επόμενος να επικαλείται ότι είναι καλύτερος μέσω της συγκρίσεως του χθές με το παρόν, ενώ γίνετε σπατάλη χρημάτων χωρίς την κάλυψη συνολικά του δήμου.

Σας υπενθυμίζω ενδεικτικά τις πινακίδες των οδών, όπου η δημοτική αρχή Παπανικολάου ξήλωσε καινούργιες πινακίδες ώστε να πιστώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για αντικατάσταση ! Δεδομένου ότι είδα τις πινακίδες στο Ελληνικό του Κωνσταντάτου και μου άρεσαν, ο επόμενος δήμαρχος Γλυφάδας θα ξηλώσει ξανά τις πινακίδες της Γλυφάδας ώστε να τοποθετηθούν αντίστοιχες πιο σύγχρονες ;

Κάθε ένας από τους ''παπαγάλους'' γνωρίζει ότι η Γλυφάδα διαθέτει 85.000 χιλιάδες πληθυσμό ;Οι 85.000 χιλιάδες δημότες είναι ημιμαθείς και αγράμματοι όπως oρισμένοι ''εκδότες'' ;Δεν υπάρχουν δημότες με αναπτυξιακές προτάσεις, η μήπως η Γλυφάδα δεν διαθέτει αυτόχθονες - επιστήμονες και διαθέτει αποκλειστικά αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις χτίζουν πελατειακό σύστημα και πελάτες με τα χρήματα του συνόλου ;

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Ο Τάσος Ταστάνης έπειτα από την Προεδρική θέση, ενώ εμείς δεν είδαμε ούτε θέση κλητήρα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διατελεί μέλος της ''Επιτροπής Ποιότητας Ζωής'' του δήμου Γλυφάδας και προσωπικά αγνοώ πλήρως αν έχει συντάξει έστω και μια μελέτη για την Τερψιθέα ώστε να την υποβάλει στον Δήμο Γλυφάδας ! Εσείς γνωρίζετε κάτι ? Μήπως αντί για μελέτες φτιάχνουν κανένα τραγούδι με την Μπέσσυ , η μαγειρεύουν παρέα;

- Προσωπικά δεν εθελοτυφλώ γνωρίζοντας πόσες δεκαετίες εξυπηρετήσεων ημετέρων κ.α με τα χρήματα του συνόλου υφίστανται απο συγκεκριμένο αστικό πολιτικό κόμμα στον Δήμο Γλυφάδας, όμως , όπως προαναφέρεται: Με δοκιμασμένα επί σειρά ετών πολιτικά υλικά δεν φτιάχνεις νέο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό εποικοδόμημα. Παράγκα στήνεις.

- Ιωάννης Καποδίστριας  προς την Δ. Εθνοσυνέλευση: 

«.Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλα ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.» «.εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

- Ασφαλώς γνωρίζεται ότι ουδέποτε ίσχυσε αντιστοιχία τα τελευταία 50 χρόνια, και ειδικότερα την περίοδο 2010 - 2022 έπειτα από τρία μνημόνια και μια χώρα υπερχρεωμένη μέχρι το 2060 χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους. Οι παρεχόμενες ''υπηρεσίες'' στους Ο.Τ.Α πολλών και διαφόρων διαμορφώνουν έγκλημα κατά όσων δεν συμμετάσχουν στην Παράγκα. Μη θεωρηθεί ότι έχω σε εκτίμηση ένα άτομο, το οποίο αν και δημιούργησε ελληνικό και γαλλικό τυπογραφείο στην Αίγινα, πραγματοποίησε διώξεις εναντίον του ΤύπουΜε πρωτοβουλία του τροποποιήθηκε το άρθρο περί ελευθεροτυπίας καθιστώντας πρακτικά παράνομη την δημοσίευση και κυκλοφορία αντιπολιτευόμενων εφημερίδων.





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν υπάρχει αντικαταστάτης στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">