ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προσοχή: Συνεχίζεται η απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου από την ΑΑΔΕ

 



Συνεχίζεται η απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου από την ΑΑΔΕ με μαζική αποστολή σε χιλιάδες παραλήπτες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Η ΑΑΔΕ έχει εκδόσει ανακοίνωση προειδοποίησης για τους φορολογούμενους. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ που προειδοποιεί του φορολογούμενους για το κακόβουλο λογισμικό αναφέρει: 

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε, 

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής». 

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων. 

Για την προστασία σας: 

1. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link) 
2. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος 
3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. 

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή. 
Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας. 

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι υφίσταται μια κυβέρνηση η οποία κατηγορείται για ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις , ενώ οι ηλεκτρονικές απάτες είναι καθημερινό φαινόμενο χωρίς να προκύπτει μια Πολιτεία έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση όφειλε να μεθοδεύσει την ανίχνευση των επιτήδειων, καθώς και την σύλληψή τους μέσω της interpol. Κάποια στιγμή και το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να έχει συντονισμένες ενέργειες και απτά αποτελέσματα, διότι οι σχεδιαστές ψηφιακών αδικημάτων τελούν κακουργηματικές πράξεις.

Οι κυβερνήσεις αδιαφορούν και το έγκλημα διευρύνεται και μεγιστοποιείται. Προσωπικά δεν γνωρίζω ποιοι/ες έχουν πέσει θύματα των απατεώνων, όμως είναι σαφές ότι υπάρχουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν και τα ονόματα και τον αριθμό τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αυταπόδεικτα είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το ηλεκτρονικό έγκλημα, διότι τα ίδια άτομα - σπείρα μετέχουν σε σειρά ανάλογων περιστατικών απάτης, δεν είναι μόνο η επιστροφή από την ΑΑΔΕ.

Η ίδια σπείρα βρίσκεται πίσω από δημοσιεύματα δήθεν Ελληνικών εφημερίδων και media - fake news -  χρησιμοποιώντας από τον πρωθυπουργό μέχρι δημοσιογράφους και καλλιτέχνες με ψευδείς ειδήσεις, ενώ ''σπέρνουν'' ιούς και ''αλιεύουν'' στοιχεία. 

H Google, έπειτα από τους ιούς των ''προστατευμένων τους κωδικών'' , μαζί με το Youtube κλείνουν κανάλια και λογαριασμούς θεωρώντας ότι οι εν λόγω ενέργειες γίνονται από τους χρήστες των λογαριασμών.

Τελικά μήπως είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι πολλοί περισσότεροι στην εν λόγω ιστορία δεδομένου ότι δεν υπάρχει σύλληψη των επιτήδειων ;Πόσοι και ποιοι είναι οι επιτήδειοι ? 

Και τελικά τι επίπεδο δικαιοσύνης μπορεί να υπάρχει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όταν για κακουργηματικές πράξεις σε επίπεδο κοινωνίας άλλοι συλλαμβάνονται και φυλακίζονται ενώ όσοι διαπράττουν ηλεκτρονικά εγκλήματα μένουν στο απυρόβλητο ;

- Αναφορικά με το επιβεβαιώστε τις πληροφορίες σας !!! είναι ξεκάθαρο , εκτός από την διεύθυνση η οποία δεν παραπέμπει σε αρμόδιο ελληνικό φορέα, ότι καθίσταται σαφές κάτι δεν πάει καλά, όμως , υπάρχουν χιλιάδες άτομα στη χώρα μας που μπορεί να πέσουν θύματα της απάτης. 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προσοχή: Συνεχίζεται η απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου από την ΑΑΔΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">