ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Με βάση τα νέα δημοσιονομικά δεδομένα, να δώσουμε στους συνταξιούχους αυτό που πραγματικά δικαιούνται (audio)


Την ανάγκη οι συνταξιούχοι να πάρουν αυτά που πραγματικά δικαιούνται, με βάση τα νέα δημοσιονομικά δεδομένα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Με τη μεγάλη πληθωριστική πίεση και τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται η στήριξη του εισοδήματος των συνταξιούχων και γι’ αυτό, εφόσον το επιτρέπουν τα περιθώρια του προϋπολογισμού που εμείς έχουμε κοστολογήσει, με αναδιάταξη του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής το επιτρέπουν θα προχωρήσουμε σε 13η σύνταξη, όπως θα προχωρήσουμε και στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στα αναδρομικά, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε και εξαπάτησε τους συνταξιούχους. Ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης έλεγε να μην γίνονται προσφυγές και ότι όσοι τα δικαιούνται θα τα πάρουν. Τελικά όμως μόνο όσοι προσέφυγαν εκείνη την περίοδο θα πάρουν τα αναδρομικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος τους, κάτι το οποίο είναι και αποτέλεσμα της ελληνικής δικαιοσύνης», συμπλήρωσε.

Για τη «νεκρή» Μαρία του Έβρου

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της «νεκρής Μαρίας» και των 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ευθύνη έχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν είχε εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στα σύνορα. «Όλη αυτή η πίεση για το τι συνέβη πραγματικά το καλοκαίρι έχει μία προσπάθεια από την πλευρά επικοινωνιακών κέντρων της πλειοψηφίας να τραβήξει ανύπαρκτες και ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές για το πώς θέλουμε τη διαχείριση ευαίσθητων ζητημάτων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό εν έτει 2023. Επαναφέρει με τρόπο απαράδεκτο, άκομψο και αντιδεοντολογικό και με βάση τις άθλιες μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς, μία συζήτηση η οποία θα έπρεπε να είναι κλειστή», πρόσθεσε.

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/SML8HrJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο: Με βάση τα νέα δημοσιονομικά δεδομένα, να δώσουμε στους συνταξιούχους αυτό που πραγματικά δικαιούνται (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">