ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αύξηση της χιονοκάλυψης στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας – Ανάσα για το χειμερινό τουρισμό


«Μετά την εξαιρετικά περιορισμένη για την εποχή χιονοκάλυψη στη χώρα μας τον Δεκεμβρίου 2022 και το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου έχουν επαναφέρει την έκταση της χιονοκάλυψης στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022», επισημαίνουν για λογαριασμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι Σ. Ντάφης, Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος.

Επίσης αναφέρουν ότι: «Στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας το ύψος χιονιού ξεπερνά το 1 μέτρο πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο την Παρασκευή 27/1. Η παρακάτω εικόνα που ελήφθη και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 την Πέμπτη 26/1, δείχνει την κατανομή της χιονοκάλυψης στην Ήπειρο, γύρω από τα Ιωάννινα.

Ο χειμερινός τουρισμός της χώρας μας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την περιορισμένη χιονοκάλυψη μέχρι στιγμής τον φετινό χειμώνα. Ειδικότερα, ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται σε λειτουργία, και ένα από αυτά είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βόρα (Καϊμακτσαλάν) στον νομό Πέλλας. Το παρακάτω βίντεο δείχνει μια σειρά εικόνων από την κάμερα καιρού του meteolive.gr δίπλα στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, που αποτυπώνουν την αλλαγή του τοπίου μεταξύ 4 και 27 Ιανουαρίου 2023».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/8E9qYZC
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αύξηση της χιονοκάλυψης στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας – Ανάσα για το χειμερινό τουρισμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">