ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ισχυροί νοτιάδες, σκόνη και υγρασία


Ο ζεστός και υγρός καιρός αλλά με ισχυρούς νοτιάδες θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη. Την Παρασκευή ξεκινάει να παρουσιάζει ένα πιο χειμωνιάτικο πρόσωπο ο καιρός στην ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του Αιγαίου όμως θα συνεχίσουν και μέσα στο σαββατοκύριακο να πνέουν οι ισχυροί νοτιάδες και να παραμένει το θερμόμετρο σε υψηλές τιμές.

Την Τετάρτη σύντομες βροχές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, την βόρεια και δυτική Ελλάδα  όπου κατά διαστήματα μπορεί να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες μόνο στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στους 5 με 13 βαθμούς το πρωί, ενώ οι μέγιστες θα φτάσουν τους 16 με 20 βαθμούς. Οι νότιοι άνεμοι θα εξακολουθήσουν στα 5 με 7, και τοπικά 8 μποφόρ στα πελάγη, με παράλληλη μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τους νότιους ανέμους τοπικά στα 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα έχει πιο αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι νοτιοανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο στη πόλη θα δείξει τους 12 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη οι βροχές θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, αφήνοντας ένας καλό καιρό στην υπόλοιπο χώρα. Από το μεσημέρι όμως σποραδικές καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στην δυτική Ελλάδα κινούμενες ανατολικά. Ο νοτιάς στα πελάγη με αμείωτη ένταση στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Την Παρασκευή από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν βροχές από την δυτική και βόρεια Ελλάδα που γρήγορα θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα με κατά τόπους πιο έντονη βροχόπτωση. Χιόνι θα αρχίσει να πέφτει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και την κεντρικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 6 βαθμούς πιο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι χωρίς να αλλάζουν ένταση σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα κυλήσει με πιο χειμωνιάτικη αίσθηση, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα ορεινά της κεντρική και βόρειας Ελλάδας, και σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι σταθερά από νότιες διευθύνσεις και πάλι στα 5 με 7 μποφόρ, με το θερμόμετρο στην ηπειρωτική Ελλάδα να σημειώνει μια πτώση που όμως οι νησιωτικές περιοχές δεν θα ακολουθήσουν.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/PSo4dyt
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ισχυροί νοτιάδες, σκόνη και υγρασία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">