ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ασυνήθιστη καλοκαιρία εν μέσω χειμώνα με μεγάλη διάρκεια


Παρατείνεται το σερί των ημερών καλοκαιρίας. Για ένα μεγάλο διάστημα σχεδόν 20 ημερών, καθημερινά καταγράφονται ημερήσιες θερμοκρασίες με τιμές υψηλότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, έχοντας όμως πρωτοφανή διάρκεια.

Ειδικότερα, παρατηρούμε τις 3 τελευταίες εβδομάδες πανομοιότυπο καιρό χωρίς σημαντικές αλλαγές και κύρια απούσα την βροχή. Για άλλη μια βδομάδα θα συνεχιστεί ο ίδιος καιρός με ελπιδοφόρες ενδείξεις για αλλαγή από το Σάββατο.

Την Τρίτη θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μόνο στα νότια τμήματα θα φτάνουν τα 3 με 5 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία δεν θα περάσει τους 10 βαθμούς, ενώ στα ορεινά και βόρεια θα είναι κοντά στο 0. Τις μεσημβρινές ώρες ο υδράργυρος θα φτάσει και πάλι στους 14 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και του ανέμους πολύ ασθενείς μεταβλητούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός και πολύ ασθενείς ανέμους. Το θερμόμετρο θα δείξει 5 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ενισχύονται ελαφρώς οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη πρώτα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος σε όλη τη χώρα με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις και τη θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Την Πέμπτη οι άνεμοι το πρωί θα είναι πιο ισχυροί, γρήγορα όμως μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και πάλι χωρίς να αλλάξουν τον καιρό που αναμένεται παρόμοιος και τα Θεοφάνια. Το Σάββατο επιστρέφουν για μια μέρα μέτριοι νοτιάδες που θα συνοδευτούν από σύντομες μπόρες στο νότιο Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Από την Κυριακή ενισχύονται εκ νέου οι βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ φαίνεται πως ένα νέο σύστημα θα κάνει επιτέλους χειμωνιάτικο τον καιρό την ερχόμενη εβδομάδα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/eOlpKQu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ασυνήθιστη καλοκαιρία εν μέσω χειμώνα με μεγάλη διάρκεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">