ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου


«Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου. Στην εφαρμογή αυτή ο πολίτης έχει πρόσβαση στα στοιχεία της συνταγογράφησής του, στα στοιχεία των παραπεμπτικών εξετάσεων, στις ιατρικές διαγνώσεις»

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι εμείς έχουμε διαφορετικές πολιτικές καταβολές δεν διαπιστώνουμε μια σύνθεση η οποία μας δρομολογεί στο μέλλον. Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΚυριάκος Πιερρακάκης, επί μια τετραετία ασχολείται με τα «ψηφιακά πορτοφόλια» χωρίς να έχει να επιδείξει το ελάχιστο της δραστηριότητας αναφορικά με τα αντισυνταγματικής λειτουργίας Ραδιόφωνα.

Που δίνεις τις συνεντεύξεις κ. υπουργέ ? Έχει αλλάξει κάτι από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε όλους τους Ρ/Σ αντισυνταγματικής λειτουργίας κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών του κράτους δικαίου και της ισότητας ;

Πραγματικά προσωπικά χαίρομαι που ένας πολιτικός με τη ΝΔ αξιοποίησε τις δημόσιες προτάσεις μου αναφορικά με την υγεία , όμως υφίσταται παντελής αδράνεια αναφορικά με τις ραδιοτηλεοράσεις, την ψηφιακή μετάβαση της ραδιοφωνίας, καθώς επίσης, ενός πλαισίου αντίστοιχου των Η.Π.Α με αδειοδοτημένα τοπικά μέσα, είτε εμπορικά, είτε ακόμα lower power.

Αν ανατρέξετε πίσω στον χρόνο η αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν έχει να επιδείξει σειρά από προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, αρχικά με την δημιουργία του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, και στη συνέχεια με θεσμοθέτηση νόμων. Οι δικές σας προσπάθειες πότε έγιναν ? 

Αναπτύξτε καλύτερα το πλαίσιο το οποίο θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την ψηφιακή μετάβαση της ραδιοφωνίας ώστε να τύχει εφαρμογής, καθώς επίσης, θεσπίστε ένα νέο νόμο αδειοδοτήσεων τοπικών lower power καθώς και των εμπορικών Ρ/Σ. 

Η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, διότι η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού δηλώνει ότι φάσκει και αντιφάσκει όταν η επένδυση γίνεται στις ΑΠΕ και το ''πράσινο'' μέλλον ενώ η ραδιοφωνία παραμένει αναλογική των δεκάδων KW ισχύος. Στον ίδιο βαθμό αντιφάσκουν και οι ιδιοκτήτες ομίλων με Ρ/Σ , και παράλληλα μεγαλομέτοχοι των ΑΠΕ  και των ΜΚΟ, καθώς και των εκπομπών ''οικολογίας'' και ''προστασίας του περιβάλλοντος'' , οι οποίοι κινούν τα νήματα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις ώστε η ραδιοφωνία να παραμένει αναλογική (στα fm) και οι ίδιοι ιδιοκτήτες !

Κάλλιστα μπορούσαν να κινούν τα νήματα ώστε να γίνουμε η πρώτη χώρα στον πλανήτη χωρίς ραδιοφωνία στα ερτζιανά κύματα και όλα τα ραδιόφωνα να περάσουν στο διαδίκτυο προωθώντας στους ακροατές/ιες να προμηθευτούν εκτός απο κινητά και laptop και ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο για το αυτοκίνητο και την επιχείρησή τους. Παράλληλα μπορούσαν να βάλουν και στην ελεγχόμενη από τους ιδίους DIGEA τις ψηφιακές μεταδόσεις των Ρ. 

Για συγκεκριμένους λόγους συμφερόντων συνεχίζεται ακόμα ''το πανηγύρι της αναλογικής ραδιοφωνίας και εν γένει ραδιοφωνίας'', ενώ είναι σαφές ότι σε λίγες δεκαετίες από σήμερα δεν θα υπάρχει πλέον ζήτηση. Καθημερινά βλέπετε κάποιον στο μετρό , στα λεωφορεία , στο δρόμο , στις επιχειρήσεις , στα super market , κ.α ,να χρησιμοποιούν η να κρατούν ραδιόφωνα , η συνολικά όλοι/ες κρατούν ένα κινητό ;Από το κινητό που κρατούν όλοι/ες είδατε έστω ένα να ακούει ραδιόφωνο ? Σήμερα ακούν ακόμη ραδιόφωνο στη βάση που υπάρχει, κυρίως ορισμένοι επαγγελματίες οδηγοί, όχι όλοι, καθώς και μερικές ηλικιωμένες κυρίες στην κουζίνα τους όταν μαγειρεύουν !

Οι αθεόφοβοι δεν έβγαλαν ούτε δέκα κοινωνικές άδειες στα μεσαία και στα FM κύματα σε μια χρονική περίοδο που έχει κατακλυστεί από το εισαγόμενο διαδίκτυο - δισεκατομμύρια ξένες πηγές - το οποίο ασφαλώς είναι πλήρως - καθολικά ελεύθερο και προσβάσιμο απο όλους. Η Ραδιοφωνία στη χώρα μας είναι καθολικά ελεύθερη σήμερα ;Παρακολουθώ τον μιμητισμό και τις αντιγραφές που κάνουν κατά κόρον αντιγράφοντας αμερικανούς και λοιπούς ανά την Ελληνική επικράτεια ! Αυτός είναι ο στόχος ;Μήπως ο στόχος πρέπει να είναι , ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης , να διατηρήσουμε την Ελληνική γλώσσα και οτιδήποτε Eλληνικό , καθώς επίσης , να διεκδικούμε ισότιμη συμμετοχή της γλώσσας μας παντού ? Τουλάχιστον προσωπικά το αξιώνω από μεγάλες εταιρίες οι οποίες ενώ παρέχουν ακόμα και την Τουρκική γλώσσα την δική μας την έχουν ανύπαρκτη ! Πόσα χρόνια Ιστορίας έχει η γείτονα χώρα πόσα έχουμε εμείς ; O καπιταλισμός μετρά πληθυσμούς και χρήμα δεν μετρά την Ιστορία ! Βλέπε google home , alexa, siri κ.α.

Τέλος, γράφω τα προαναφερόμενα εν όψει της προεκλογικής περιόδου και διερωτώμαι: Οι κ.κ. των μεγάλων ομίλων - & πολυεθνικών, των εκατοντάδων και χιλιάδων εργαζομένων, των πολλών καναλιών και ραδιοφώνων, των ΑΠΕ, της ενέργειας, του τζόγου & παιγνίων, των εφοπλιστικών , real estate , βιομηχανιών κ.α. συμφερόντων, καθώς και τα ελληνικά ιδρύματα παιδείας και επιδοτούμενα - επιχορηγούμενα, τόσα χρόνια, δεκαετίες, δεν μπορούν να αναπτύξουν τεχνητή νοημοσύνη βαθειάς μάθησης στην Ελληνική γλώσσα και ανοικτή στην ελληνική κοινωνία ; Επιεικώς απαράδεκτοι διότι μπορεί να το κάνει ο Χ από την Θεσσαλονίκη , ο Β από την Κρήτη και Γ από την Γλυφάδα ! Δεδομένου ότι όλα ξεκινούν  από το μηδέν σε ψηφιακό επίπεδο, ''τι τρέχει'' από τη πλευρά της Πολιτείας ώστε να γεφυρώσει όσους γνωρίζουν πέντε πράγματα και να προκύψει Ελληνική ΑΙ ( τεχνητή νοημοσύνη ) στην βάση και την έκταση που της αρμόζει ως γλώσσα ? Η Ελληνική τεχνητή νοημοσύνη, όποτε προκύψει στο βαθμό που απαιτείται, να γνωρίζεται εκ των προτέρων ότι θα οδηγήσει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Η αγγλική που σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ΑΙ, είναι φτωχή γλώσσα, κυρίως σε επιστημονικό επίπεδο σε σχέση με τα Αρχαία Ελληνικά. Οι επιστήμονες οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα μοντέλο ΑΙ στα αρχαία Ελληνικά, με βάση την φιλοσοφία των Ελλήνων, θα πετύχουν σημαντικά επιτεύγματα στο μέλλον. Αρχικά ας μάθουν προτίστως να χρησιμοποιούν LINUX, καθώς και γλώσσες προγραμματισμού, και σταδιακά κάτι θα γίνει αν προκύψει και καμιά κυβέρνηση με βαθειά γνώση ώστε να υπάρξει και βαθειά μάθηση καθώς και υπερυπολογιστής Made in Greece ! Οι Αμερικανοί , καθώς και οι Κινέζοι , αν και άκρα αντίθετοι που επενδύουν ? Εμείς γιατί δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε ισότιμα τεχνολογικά , λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων δισεκατομμυρίων της βαλτής Τουρκίας ; Δυστυχώς τα ''μεγάλα κέντρα'' δεν σας παρέχουν καλές υπηρεσίες. Ζημιώνουν τη χώρα και το μέλλον της με το αζημίωτο , διότι το ένα δέκατο όσων χρημάτων έχουμε δαπανήσει σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς να είχε διατεθεί στην Παιδεία , σε σύγχρονα εργαστήρια,  και σε επιδοτήσεις έρευνας,  άλλη θα ήταν σήμερα η Τεχνολογική υποδομή της χώρας μας !

Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται 

Το επόμενο θέμα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Πλέον δημόσια νοσοκομεία που έχουν έτοιμα συστήματα εντάσσονται σε αυτήν την εφαρμογή και τα αποτέλεσμα των εξετάσεών του ο πολίτης θα μπορεί να τα βλέπει εκεί και εντάσσονται και πολλά διαγνωστικά κέντρα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Σκάι και τόνισε ότι «κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα χτίζουμε το νέο οικοδόμημα του κράτους με μικρές υπηρεσίες και ταυτόχρονα δημοπρατούμε μεγάλα έργα του ταμείου Ανάκαμψης». Όσον αφορά στο Κτηματολόγιο επεσήμανε μάλιστα ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε μόνο κτηματολογικά γραφεία, ενώ μέσα στην επόμενη διετία θα έχουμε κτηματογραφήσει το σύνολο της χώρας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «κάθε υπηρεσία πρέπει να ξανασχεδιαστεί με επίκεντρο τον πολίτη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το κράτος δεν έχει σχεδιαστεί, έχει προκύψει. Αυτό έχει συμβεί μέχρι σήμερα, έχει προκύψει ως υποπροϊόν διάσπαρτων σχεδιασμών. Τώρα θα σχεδιαστεί, είναι η πρώτη φορά που πρέπει με έναν κεντρικό τρόπο να πιάσουμε ένα ένα τα γεγονότα της ζωής μας από την γέννηση μέχρι την απώλεια αγαπημένου μας προσώπου. Το ξεκινήσαμε, κάναμε τα προφανή αυτό που γεννούν το μεγαλύτερο κομμάτι της κίνησης εξ ου και το 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές και τώρα μας λείπουν όλα τα πολλά μικρά που όμως ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες σε κάθε κλάδο, τους εργαζόμενους και τώρα πιάνουμε στο πλαίσιο αυτής της καταγραφής του ΜΙΤΟΥ όλα αυτά τα γεγονότα για να τα απλουστεύσουμε συστηματικά». Αναφέρθηκε στο mitos.gov.gr λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε να κάνουμε μια διαδικασία καταγραφής όλων των υπηρεσιών του κράτους. Ό,τι δεν μπορώ να μετρήσω δεν μπορώ να το μεταρρυθμίσω».

Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι με την ίδρυση ατομικής εταιρείας μέσω gov.gr μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ τόνισε ότι ένα μεγάλο κονδύλι του ταμείου Ανάκαμψης «πηγαίνει στην ψηφιοποίηση, δηλαδή το χαρτί να γίνει πληροφορία», ενώ δήλωσε ότι «θα χρειαστεί άλλη μια τετραετία για να μπορέσει το κράτος για να γίνει πλήρως ψηφιακό».

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργήσει «ένα τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο όπως υπάρχει το 1555 που δουλεύει πολύ ικανοποιητικά, θα το διευρύνουμε και θα δουλέψει για όλο το Δημόσιο, οποιοδήποτε πρόβλημα έχει κάποιος να καλεί εκεί και να εξυπηρετείται».

Χαρακτήρισε το wallet καινοτομία και σημείωσε ότι «η στρατηγική της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και του gov.gr επί της ουσίας είναι μια κοινωνική πολιτική, η εξυπηρέτηση είναι μια κοινωνική πολιτική γιατί βοηθά τα άτομα με αναπηρία, τον εργαζόμενο γονιό, το απόδημο, τον φορολογούμενο. Νομίζω ότι με τον τρόπο που τα έχουμε σχεδιάσει δείχνουν ότι έχουν μια πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση».

Σχολιάζοντας τέλος την συζήτηση περί της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είπε ότι «σε προσωπικό επίπεδο το πρώτο σχόλιο είναι ότι οι ώρες που αφορούν το κλείσιμο ενός βίου, το τέλος μιας ζωής δεν είναι οι ώρες εκείνες που προσφέρονται για διχαστικό λόγο ή για μικρότητες. Σε πολιτικό επίπεδο τρία σχόλια: το πολιτειακό στην Ελλάδα έκλεισε το 1974, έκλεισε με πρωτοβουλία του Κων. Καραμανλή και με επικύρωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και έκτοτε η τρίτη ελληνική δημοκρατία απέδειξε ότι είναι ένα πολίτευμα με τεράστιες αντοχές σε πολύ δύσκολες κρίσεις και είναι το πολίτευμα που μας αρμόζει και μας πρέπει.

Πρέπει να μην φοβόμαστε το παρελθόν κατάματα. Αν πάει κάποιος στην Αυστρία που είναι σε προεδρευόμενη δημοκρατία και έχει αυτοκρατορικό παρελθόν και δει τα παλιά κτίρια της αυτοκρατορίας τους βλέπει ότι δεν φοβήθηκαν το παρελθόν τους.

Στη δική μας περίπτωση αν πήγαινε κανείς το Τατόι θα διαπίστωνε, μέχρι τις πρωτοβουλίες που πήρε αυτή η κυβέρνηση, θα έβλεπε ότι είχαμε μια αμηχανία στο πώς μεταβολίζουμε το παρελθόν. Αυτό δεν πρέπει να το φοβόμαστε, έχουμε πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις σε σχέση με το παρελθόν μας οι οποίες ελήφθησαν 50 χρόνια πριν και πρέπει να μπορούμε να μεταβολίζουμε κάθε στιγμή της ιστορίας μας κατάματα. Να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αφουγκραζόμαστε με νηφαλιότητα γιατί είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος, η καλύτερη καύσιμη ύλη για να πάμε προς το μέλλον. Το παρελθόν κατά βάση αφού το μελετήσεις είναι το πεδίο του ιστορικού, το μέλλον είναι το πεδίο του πολιτικού».

Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «η ειδοποιός διαφορά μας με τους αντιπάλους μας είναι η σύνθεση απέναντι στη διαίρεση, προσπαθούμε να συνθέσουμε απόψεις ανθρώπων οι οποίοι ενδεχομένως έχουν διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, η σύνθεση είναι η πράξη που μας πηγαίνει προς το μέλλον. Και αυτή η χώρα πρέπει να αφορά και ο πολιτικός διάλογος και το είναι της ολοένα και περισσότερο το λεξιλόγιο του μέλλοντος και ολοένα και λιγότερο το λεξιλόγιο του παρελθόντος ως προς τον εγκλωβισμό και όχι ως προς την γνώση, την γνώση πρέπει να την αποκτήσουμε και να την μεταβολίσουμε».

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Pp0Zzsx

Σημείωση: Κάτι λάθος έχουν κάνει στην ΕΡΤ διότι στο τέλος της δηλώσεως του υπουργού δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα ! Ασφαλώς καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο υπουργός όμως είναι λάθος γραμμένο.

Αυτά που αναφέρει σήμερα ο υπουργός πέρναγαν ραδιοφωνικά πριν από 30 χρόνια στις τοπικές μεταδόσεις της Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων , όμως σήμερα ούτε το τοπικό ραδιόφωνο υφίσταται, ούτε ο Δήμος πλαισιώνεται από τον πολίτη ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο πέρασε την ψηφιακή αναδιοργάνωση του κράτους από μηδενική βάση, από την γέννηση. Αντιθέτως, βρίσκονται έτεροι των οργανώσεων και των κομμάτων , οι οποίοι ζουν πλουσιοπάροχα από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου και δεν γνωρίζουμε να είχαν θέσει δημόσια ούτε λέξη. 

- Πλήν του υποφαινόμενου έθεσαν στο καναβάτσο και έτερους καθηγητές με πλούσιο και σημαντικό έργο - βιβλιογραφία - αναφορικά με την μελλοντική ψηφιακή αναδιοργάνωση της Πολιτείας ! Αυτά που ισχύουν στις ΟΜ των αστικών κομμάτων συνάδουν με κοινωνικό κανιβαλισμό.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πιερρακάκης: Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες το my Health εμπλουτίζεται και γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">