ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κρέας από χρυσάφι πληρώνουν οι Έλληνες


«Χρυσό» πληρώνουν το κρέας οι Έλληνες καθώς η αύξηση ειδικά στο μοσχαρίσιο κρέας μέσα σε μόλις έναν χρόνο έχει φτάσει ακόμη και το 30%

Οι καταναλωτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις τιμές σε κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ την ώρα που τα στοιχεία της Eurostat προκαλούν προβληματισμό. Αναλυτικότερα τα στατιστικά δείχνουν ότι:

  • το βοδινό κρέας στην Ελλάδα ακρίβυνε τον Δεκέμβριο κατά 18,7% όταν ο μέσος όρος αυξήσεων στην Ευρωζώνη ήταν 13,2%.
  • το χοιρινό ακρίβυνε στην Ελλάδα το 2022 κατά 19,7% με τον μέσο όρο αυξήσεων στην Ευρωζώνη να αγγίζει το 15,9%,
  • ενώ στο αιγοπρόβειο οι ανατιμήσεις έφτασαν στο 10,1% από 9,3% στη ζώνη του Eυρώ.
Για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας οι Έλληνες καταναλωτές έχουν μειώσει κατά πολύ την ποσότητα του κρέατος που αγοράζουν

Εκτός από τις αυξήσεις - φωτιά σε καύσιμα και ζωοτροφές στην αύξηση των τιμών συνέβαλε και η παγκόσμια έλλειψη κρέατος. 

Πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ έδειξε πως το 55% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου, ενώ το 25% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις του προκειμένου να καλύψει τις αγορές του.

Επισήμανση του Γ.Κ: Προσωπικά διαπίστωσα τρώγοντας κάποιες φορές μοσχαράκι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και μέσα στο 2023, ότι μέχρι πέρυσι, λίγους μήνες πριν, με 12 - 15 ευρώ έτρωγες σε ένα εστιατόριο μια αξιοπρεπή μερίδα, ενώ πρόσφατα υπήρχε έντονη παρουσία πατατών και έψαχνα να βρω το μοσχαράκι ! 

Σε πλειάδα περιπτώσεων τα έσοδα εκατομμυρίων Ελλήνων είναι πλέον το ήμισυ των μηνιαίων και ετησίων εξόδων τους ! Και εν έτη 2023 ‘’σφίξιμο στα ζωνάρια‘’ που έλεγαν παλιότερα, ενώ στον αντίποδα διαβίωση χλιδής για πολιτικούς, προνομιούχους και golden boys ;Πόσες αποταμιεύσεις έχετε διαθέσιμες ακόμα ? Για πόσο θα υπάρχουν ;

Είδες η ''ανάπτυξη'' και η ''κανονικότητα'' της κυβέρνησης Μητσοτάκη ? 

Γιατί να υφίσταται έλλειψη κρέατος στη χώρα μας που επί δεκαετίες χιλιάδες έλαβαν παχυλές κοινοτικές επιδοτήσεις ;Μήπως λάμβαναν επιδοτήσεις παρουσιάζοντας δεκάδες τα ίδια ζωντανά του ενός κτηνοτρόφου σε κάθε περιοχή της χώρας μας ? Το έχω διαβάσει - ακούσει και δεν γνωρίζω αν είναι fake news. 

Ακόμα και σήμερα πιστώθηκαν 56 εκατομμύρια ευρώ για οικονομική ενίσχυση 66.000 χιλιάδων κτηνοτρόφων. Τώρα θα πουν ορισμένοι/ες τι είναι ένα 850άρι σήμερα με την ακρίβεια που υφίσταται ;Κανονικά έπρεπε να πιστώσουν 66 εκατομμύρια για τους κτηνοτρόφους , δεκάδες εκ. ευρώ για τους μιντιάρχες - νέες λίστες και συμβάσεις - και δεκάρα για εμάς ! 

Η «Κανονικότητα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διοίκησης Παπανικολάου !

Καλό μήνα σε όλες και όλους  , και αντί για χρυσάφι , διότι ευτελίστηκε η αξία του να κάνετε αποταμίευση για αγορά κρέατος ! Εκτός αν προτιμάτε να γίνετε βίγκαν. Θα σας έλεγα και μυαλού , αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές σας , όμως , κινδυνεύω να παρεξηγηθώ !

Αν ποτέ φτάσετε ως κοινωνία στο επίπεδο που απαιτείται, θα κρίνετε όπως ο υποφαινόμενος, ότι μια λύση είναι προσοδοφόρα στη χώρα μας. Η απόλυτη αντιστοίχιση με την Κίνα. Το αναφέρω πάνω από τριάντα χρόνια ενώ η νεοελληνική κοινωνία διαμορφώνει ακριβός το αντίθετο ! Είτε με Πασοκικές, είτε με Συριζαϊκές κυβερνήσεις, και είτε με ΝΑΤΟ και Ε.Ε. 

Ειδικά η Ε.Ε, σήμερα το 2023 αναφέρει ότι πρέπει να προκύψει τεχνολογική σύγκλιση ώστε να διασωθούν οι γλώσσες και οι πολιτισμοί μας, ενώ επί τρεις και πλέον δεκαετίες είναι τσιράκι των Η.Π.Α

Εμείς ως χώρα και λαός από την Ανατολή κινδυνεύουμε ;Αντιθέτως, η ανατολή αναπτύσσεται σήμερα με ασύλληπτους ρυθμούς σε σχέση με τις Η.Π.Α και την Ε.Ε. Γιατί αποδίδει το ''κουτσό άλογο'' , η μοντέλο του κομμουνισμού και διαμορφώνει πραγματική ανάπτυξη ?

Θυμάστε, λέω μήπως θυμάστε όσα ανέφερα από το κατασχεμένο τοπικό ραδιόφωνο πριν από τρεις δεκαετίες αναφορικά με την πραγματική ανάπτυξη ;Λογίζεται πραγματική ανάπτυξη χωρίς βιομηχανία και εξαγωγές ;Αρκεί ο Τουρισμός ο οποίος είναι εφήμερος και αφορά λίγους μήνες ετησίως ;Tουρισμό κάνουν συνολικά όλες οι χώρες, και παράλληλα σήμερα αναπτύσσονται τουριστικά ακόμα και οι Βαλκανικές

Τι είναι ο Τουρισμός βαριά βιομηχανίαΤο παπατζηλίκι και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια. Μέχρι το 2050 θα διαπιστώσεται όσοι ζείτε ότι η χώρα και ο λαός μας θα επιστρέψουν στην δεκαετία του 1950 ! Και «φτου και απο την αρχή» ! Μπορείτε να κάνετε κάτι σωστό σήμερα ώστε να προλάβεται το αύριο.

Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει

Τουλάχιστον σε εμένα προκαλεί δυσφορία το καθεστώς ευρωβουλευτών οι οποίοι/ες ετεροχρονισμένα , έπειτα από δεκαετίες, ανακαλύπτουν περιέργως όσα ανέφερα πριν από δεκαετίες, ενώ όσα έπρεπε να ισχύσουν στον κατάλληλο χρόνο ακόμα και σήμερα δεν έχουν θεσμοθετηθεί ! Αντιθέτως, η διαφθορά βασιλεύει και κυριαρχεί στην Ε.Ε και την ευρωβουλή.

ΥΓ: Από το δικό μου μετερίζι έχω αναρτήσει συγκεκριμένα θέματα τα οποία θεωρώ τα σημαντικότερα όλων, όμως διαπιστώνω ότι άλλα θέματα απασχολούν την σημερινή νεοελληνική και τοπική κοινωνία. Απ΄όσο θυμάμε το ίδιο ίσχυε και στο ραδιόφωνο. 

- Ποιοι έγιναν η τροχοπέδη ώστε να μην υφίσταται επί της ουσίας βιομηχανική και τεχνολογική σύγκλιση στο τόπο μας σε σχέση με έτερες χώρες ;Εμείς ? Όσοι άκουγαν Γλυφάδα στα FM γνωρίζουν πολύ καλά ποιος και πότε ανέφερε όσα σήμερα αποτελούν τις βιομηχανικές και τεχνολογικές επιλογές, τόσο των επιχειρηματιών όσο και των κυβερνήσεων άλλων χωρών αντί της δικής μας.

- Στην Ελλάδα το κεφάλαιο ανοίγει κανάλια και εφημερίδες δεν ανοίγει βιομηχανίες και εργοστάσια ! Το αντίστοιχο διαμορφώνεται και στους Ο.Τ.Α με σειρά δημοτικών δομών - επιχειρήσεων, συνήθως ζημιογόνων, και μοίρασμα εκατομμυρίων σε ιδιώτες ημέτερους ενδιάμεσους, αντί για επένδυση σε όσα ακούγατε πριν από δεκαετίες και τα έχω γράψει χωρίς ιδιαίτερη ανταπόκριση.

- Αν έχετε διαθέσιμο χρόνο υπολογίστε πόσα δις έχουν διατεθεί επί δεκαετίες σε εισαγόμενα και ιδιώτες ενδιάμεσους αντί να προκύπτουν Ελληνικές Βιομηχανίες και Εργοστάσια Παραγωγής. Τι σχέση έχουν με το κρέας ;Μήπως θεωρείται άσχετα όσα αναφέρονται με το κυρίως θέμα ;Στην χώρα μας υφίστανται κυρίως δεκάδες χιλιάδες μικροπαραγωγοί αντί για χιλιάδες οργανωμένους συνεταιρισμούς , βιομηχανίες, εργοστάσια, κ.α., και οι εκάστοτε κυβερνήσεις αρκούνται στα ισχύοντα ! Η ανάπτυξη των λίγων διαπλεκόμενων αστών και η ταλαιπωρία των πολλών μικρο....παραγωγών !

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κρέας από χρυσάφι πληρώνουν οι Έλληνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">