ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Το Σαββατοκύριακο η πρώτη φάση της κακοκαιρίας – Από Δευτέρα στην κατάψυξη η χώρα


snow-car

Νέα επιδείνωση του καιρού προ των πυλών, θα ξεκινήσει όμως με φαινόμενα ήπιας έντασης, αλλά σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τη Δευτέρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Κατά διαστήματα πιο πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που την Κυριακή θα εντοπιστούν κεντρικά και νότια.

Την Παρασκευή κατά βάση σύντομες βροχές θα κάνουν ένα πέρασμα κυρίως στα ανατολικά της χώρας και πιο εντοπισμένα στη βορειοδυτική Ελλάδα. Γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν σε αυτές τις περιοχές όπως και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στην ορεινή δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας με τους ανέμους να φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, στα βόρεια μέχρι τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τους 15 και 16 βαθμούς στα νησιά του νότιου Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και ασθενή βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο στη πόλη στους 2 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια και σταδιακά μέχρι το τέλος θα προχωρήσουν νοτιότερα, με τις βροχές να γίνονται και καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου, ενώ οι χιονοπτώσεις το πρωί θα είναι στην Μακεδονία και βαθμιαία θα επηρεάζουν την κεντρική και στερεά Ελλάδα, όπως και Εύβοια κυρίως σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση που τοπικά θα φτάνει τα 7 με 8 μποφόρ, ρίχνοντας παράλληλα την θερμοκρασία.

Την Κυριακή από νωρίς το πρωί θα έχουμε χιονόπτωση στα ανατολικά της Κεντρικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, στην Κρήτη και στο κεντρικό Αιγαίο. Δεν αποκλείονται η χιονόπτωση και στα πεδινά της Εύβοιας, της Μαγνησίας, στην ανατολικής Στερεάς, όπου και θα εντοπιστούν μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα , ενώ θα επιμείνουν και την Δευτέρα. Πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ και ρίχνοντας την θερμοκρασία κατά 5 με 6 βαθμούς. Από την Δευτέρα το πρωί η χώρα θα μπει κυριολεκτικά στην κατάψυξη καθώς φαίνεται πως θα επικρατήσει ολικός παγετός στα βόρεια της χώρας, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς μέχρι και την Τετάρτη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/napL8Id
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Το Σαββατοκύριακο η πρώτη φάση της κακοκαιρίας – Από Δευτέρα στην κατάψυξη η χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">