ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Με απολαυστική λιακάδα μέχρι το Σάββατο – “Αγριεύει” την Κυριακή


pexels-simon-berger-1353126

Με καλό καιρό θα κλείσει η εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία επανήλθε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και ο ήλιος κυριαρχεί με μικρές σκιές από σύννεφα. Το σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες με περισσότερες νεφώσεις, λίγη σκόνη και τοπικές βροχές στα δυτικά. Από την Κυριακή απόγευμα όμως ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει, φέρνοντας για την νέα βδομάδα βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιόνια στα ορεινά.

Σήμερα Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα και το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη θα πνέουν αρχικά δυτικοί άνεμοι που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέχρι τα 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο φτάνοντας τους 18 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο θα έχει ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά όπου θα αναπτυχθούν από νωρίς νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως από νότιες διευθύνσεις στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά από το μεσημέρι και μετά. Την Δευτέρα και την Τρίτη οι βροχές θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα, κατά τόπους θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, το θερμόμετρο θα σημειώσει νέα πτώση, οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και ασθενείς χιονοπτώσεις μπορεί να σημειωθούν και πάλι στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/z48bNd9
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Με απολαυστική λιακάδα μέχρι το Σάββατο – “Αγριεύει” την Κυριακή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">