ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων – Παραμένουν κρύο και βοριάδες


ΚΑΙΡΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, επιμένοντας μόνο στα νότια και ανατολικά. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός καθαρός με ήλιο δροσερό, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ειδικά ώρες θα συνεχίσουν στα βόρεια και κεντρικά.

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με σποραδικές βροχές, γρήγορα όμως ο ήλιος θα βγει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα κεντρικά και νότια, (Εύβοια, ανατολική Στερεά, κεντρικές Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα) όπου θα επιμείνουν οι βροχές όλη την ημέρα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, όπως και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και πιο ισχυροί στο Αιγαίο όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση μέχρι τους 12 βαθμούς στα βόρεια, τους 14 στα κεντρικά και τους 17 βαθμούς στα νησιά του νότιου Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες που αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για βροχή στα νότια του νομού και την Χαλκιδική. Οι άνεμοι στην πόλη θα είναι βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν ισχυροί στα 5 με 7 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία χωρίς σημαντική μεταβολή.

Από την Κυριακή ο ήλιος θα κυριαρχήσει, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, και οι βοριάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν και στο Αιγαίο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/5VSLs4a
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων – Παραμένουν κρύο και βοριάδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">