ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Κυριακή


kairos-3



Ανοιξιάτικος, με υπέροχο ήλιο, θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο 1η Απριλίου. Από την Κυριακή το σκηνικό του καιρού αλλάζει και πάλι με βροχές, σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Ερμιόνη Κατιρτζόγλου.

Σήμερα Πέμπτη (30/3) θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν μην ξεπερνώντας τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και μέχρι τα 5 μποφόρ δυτικοί στο νότιο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, μέχρι τους 15 στα βόρεια και τους 16 με 18 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και πρόσκαιρα στα δυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους- νοτιοδυτικούς μέχρι τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς.


Το Σάββατο αναμένονται παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες στα δυτικά από το μεσημέρι και μετά όπου θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα γενικευτούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να αγριεύει με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/0qSLZWk
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Κυριακή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">