ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέμπη: Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Στο σημείο της τραγωδίας ο Γ. Γεραπετρίτης


Γεραπετρίτης

Στη Λάρισα και στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ είναι προγραμματισμένη για σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου, Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκδιά.

Η έρευνα θα είναι διαφανής και ενδελεχής, διαμηνύει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, θα εξετάσει μεταξύ άλλων και τις διαχρονικές στρεβλώσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων στη χώρα μας.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ειδική επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα είναι το εξής: Θα παραδώσουν το πόρισμα για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Υπουργό και θα δημοσιοποιηθεί. Στόχος να είναι έτοιμο στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Θα οριστεί ένα σχέδιο για την κατανομή των αρμοδιοτήτων. Θα κληθούν τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες, ειδικοί στα σιδηροδρομικά ατυχήματα.

Την Τρίτη, ο κ. Γεραπετρίτης, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, για επιτόπια επιθεώρηση συγκοινωνιακών υποδομών, ενώ την επομένη (8 Μαρτίου, 11:00), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο μεταξύ, σήμερα, θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία «το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/NlHWcbm
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέμπη: Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Στο σημείο της τραγωδίας ο Γ. Γεραπετρίτης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">