ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Εαρινή ισημερία με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας


pexels-madison-inouye-374936


Εαρινή ισημερία σήμερα και η νέα εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα Άνοιξης σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Με εξαίρεση την Τρίτη όπου σε αρκετές περιοχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές, η συνέχεια της εβδομάδας αναμένεται ηλιόλουστη με τη θερμοκρασία μάλιστα να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς από την Τετάρτη.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο της 25ης με τα έως τώρα μετεωρολογικά στοιχεία αναμένεται γενικά ηλιόλουστο, με θερμοκρασίες και πάνω από 20 βαθμούς, χωρίς προβλήματα και με τους ανέμους στη θάλασσα καθώς οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.


Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν.
Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/fby759r
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Εαρινή ισημερία με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">