ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ανάλυση του Μάκη Βορίδη στην ΕΡΤ για την εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας


Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρώτη Κυριακή των εκλογών: «Η  πρώτη Κυριακή κρίνεται πολύ σημαντική ώστε η Ν.Δ να βγει αυτοδύναμη. Υπάρχουν δύο προτάσεις. Η πρώτη είναι αυτή της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η δεύτερη είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα για μια προοδευτική συνεργασία με Γιάνη Βαρουφάκη και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, μέσα σε αυτές και ο κ. Ανδρουλάκης».

Υπογράμμισε επίσης ότι η πρώτη Κυριακή είναι σημαντική για να ηττηθεί η δεύτερη πρόταση, αυτή του κ. Τσίπρα. Τότε θα έχει μένει μια πρόταση διακυβέρνησης.

Εάν αυτό δεν συμβεί, είπε πως η ΝΔ θα πάει σε δεύτερες εκλογές εξηγώντας πως το τοπίο των πρώτων εκλογών – που είναι εξαιρετικά κρίσιμες – είναι υπονομευμένο από ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα.

«Έχουμε πει από τώρα, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Γιατί θα πάμε σε δεύτερες εκλογές; Γιατί εμείς θεωρούμε ότι το τοπίο των πρόωρων εκλογών – που είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τους λόγους που έχω εξηγήσει – είναι υπονομευμένη από ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, το οποίο δεν επιτρέπει την ύπαρξη σταθερών κυβερνήσεων»  τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης οι μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις δημιουργούν πολιτική αστάθεια. «Να διευκρινίσουμε δεν ζητάμε αυτοδυναμία γιατί μας απασχολεί αν τα υπουργεία που θα έχουν οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας θα είναι 15 ή 20. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα με τις μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις – και σας μιλάει κάποιος που έχει υπάρξει σε δύο κυβερνήσεις συνεργασίας υπουργός – είναι ότι στην πολιτική δυσκολία, ο ασθενέστερος εταίρος τείνει να φεύγει, άρα δημιουργείται πολιτική αστάθεια.

Η πρότασή μας λοιπόν, είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και βεβαίως αυτό θα κριθεί αφού έχουμε τελειώσει με την υπονόμευση της απλής αναλογικής».

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/J15whbN
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ανάλυση του Μάκη Βορίδη στην ΕΡΤ για την εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">