ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ανοιξιάτικος μέχρι τη Μ. Πέμπτη – Πώς θα είναι η Κυριακή του Πάσχα


spring1

Ιδανικές ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το διήμερο Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη στη χώρα με ήπιους ανέμους, γλυκιά ζέστη που δεν θα ξεπερνά τους 22 με 24 βαθμούς και με λίγες τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Οι νοτιάδες πλέον την Μ. Παρασκευή θα φέρουν κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα και λίγο το Μ. Σάββατο.

Η Κυριακή του Πάσχα με μεγάλη αστάθεια, φαίνεται πως θα έχει κάποιες βροχές από το μεσημέρι και μετά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Η εβδομάδα μετά το Πάσχα θα έχει περισσότερες βροχές και ψύχρα.

Την Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πρόσκαιρες τοπικές απογευματινές κυρίως μπόρες στα κεντρικά και ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα, όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το μεσημέρι, φτάνοντας τους 19 με 22   βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις, πιο αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες όπου μπορεί να εκδηλωθούν σύντομες τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Πέμπτη θα διατηρηθούν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες θα έχει χαμηλή ορατότητα στα δυτικά, ενώ το βράδυ οι νότιοι άνεμοι που θα πνέουν από νωρίς στα πελάγη θα ενισχυθούν στο βόρειο Ιόνιο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο μικρή άνοδο θα φτάσει τους 20 με 24 βαθμούς.

Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, ίσως κατά διαστήματα και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα θα έχει καλό καιρό.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/OSbDnEK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ανοιξιάτικος μέχρι τη Μ. Πέμπτη – Πώς θα είναι η Κυριακή του Πάσχα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">