ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πόπη Τσαπανίδου: Βαθιά «ανάσα» στους πολίτες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του χρέους


popi tsapanidou

«Ο μοναδικός τρόπος για να φύγει από την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του, είναι την επόμενη μέρα των εκλογών να είναι πολύ ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» το βράδυ της Τετάρτης.

«Μόνο ένας ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα αναδειχθεί πρώτος στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα μπορεί να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στις 22 Μαΐου και η χώρα δεν θα μπει σε μια περιπέτεια πολλών εκλογικών αναμετρήσεων», σημείωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας που θέτει, επιδεικνύει την αλαζονεία του, έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες –ενδεχομένως και σε τέταρτες- κάλπες. Οι πολίτες, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, δεν θέλουν μία τέτοια εξέλιξη», σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου. «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπογράμμισε: «ο κόσμος που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, θέλει τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Την επομένη των εκλογών, με το αποτέλεσμα να έχει αποτυπωθεί, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα καθίσουν στο τραπέζι και ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Εκεί θα συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα αναζητηθούν τα κοινά σημεία, όπως είναι για παράδειγμα η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερθείσα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κόκκινα δάνεια και τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, τόνισε: «είναι μια πρόταση η οποία δίνει βαθιά ανάσα στους πολίτες που έχουν κοκκινίσει τα δάνειά τους, δέχονται τηλέφωνα από τους servicers και αγωνιούν μήπως βγει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό».

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η πρόταση αυτή υπονομεύει την κουλτούρα πληρωμών, σημείωσε: «είναι προσβλητικό να λέγεται κάτι τέτοιο, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πλήττεται, λόγω της ακρίβειας που δεν αντιμετωπίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, λόγω της αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια -είναι προσβλητικό όλος ο κόσμος να τσουβαλιάζεται ως μπαταχτσήδες».

«Στην παρουσίαση της πρότασης ήταν παρόντες όλοι οι κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συζητήσαμε και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ένα ικανοποιητικό αλλά και εφαρμόσιμο πρόγραμμα», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα, τέλος, για τη χρηματοδότηση του μηχανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, εξήγησε: «το ένα κομμάτι θα έρθει από την ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -από το Ταμείο Αναδιαρθρώσεων, ένα δεύτερο κομμάτι θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο κομμάτι από τον προϋπολογισμό».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/1tioFU6
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πόπη Τσαπανίδου: Βαθιά «ανάσα» στους πολίτες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του χρέους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">