ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Bελτιωμένος σήμερα και αύριο – Πώς θα εξελιχθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα


ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)


Παρασκευή και Σάββατο βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικές για την εποχή τιμές. Από Κυριακή έως Μεγάλη Τρίτη ο καιρός αναμένεται άστατος με τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες το μεσημέρι και απόγευμα και κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας όπου η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Όμως από Μ. Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και στο τέλος της εβδομάδας να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Λίγες βροχές θα πέσουν τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία δε θα μεταβληθεί σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/MoSChTu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Bελτιωμένος σήμερα και αύριο – Πώς θα εξελιχθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">