ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aστυνομική βία κατά κατοίκων για τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη


Με άγρια καταστολή, αυταρχισμό και συλλήψεις ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα κάτοικοι της Καλαμιάς Κοζάνης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε αγροτική έκταση για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εγκατάσταση τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. 

Γλυφάδα web: Συμφωνώ απόλυτα ότι οι μεθοδεύσεις εταιρίας και κράτους - κυβέρνησης - αστυνομίας ήταν απαράδεκτες, όμως , η προπαγάνδα ότι τα φωτοβολταϊκά δεν αποτελούν πράσινη ανάπτυξη δεν είναι ορθή, όπως είναι απόλυτα λάθος ότι οι ΑΠΕ αντί των τοπικών κοινωνιών πέρασαν στα χέρια των ολιγαρχών και του κεφαλαίου. Κάποιοι έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ. Το αντίστοιχο έκαναν και στην Ραδιοτηλεόραση τις δεκαετίες 80 - 90.

Κόμματα ''αριστεράς'' και ''αριστερά - σοσιαλιστικά'' συμφέροντα

Η νεοελληνική κοινωνία διαμορφώνει συνεχώς τερατουργήματα. Από την Ραδιοτηλεόραση στην οποία πρωτοστατήσαμε εμείς, ενώ το πρώτη φορά ''αριστερά'' αδειοδότησε ολιγάρχες και το κεφάλαιο , μέχρι και τις ΑΠΕ προβοκάτσια διαρκείας στη χώρα μας. Το κυριότερο όλων: Σε εκατοντάδες καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις πρωτεργατών στα ερτζιανά επί δεκαετίες δεν έδωσε το «παρόν» κανένα αστικό πολιτικό κόμμα, όπως δεν έδωσαν το παρόν σε χιλιάδες δίκες. Ακόμα και την περίοδο συγκυβερνήσεώς τους με τον Μητσοτάκη απόκτησαν τα ίδια μέσα αντί να συμβάλουν τον λαό. Οι συμπολίτες μας διαπίστωσαν πως αντιλαμβάνονται την δικαιοσύνη οι ''αριστεροί'' όταν τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Παρεμπιπτόντως στον Δήμο Γλυφάδας έχει πιστωθεί πακτωλός εκατομμυρίων για πάρκα με παιχνιδάκια , αντί για ενεργειακά πάρκα φωτοβολταϊκών και υπόγεια πάργκιγκ & σταθμοί ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ώστε τα χρήματα από τα τέλη των δημοτών να είναι ανταποδοτικά. Ποιοι ψηφίζουν ? Μπούληδες ! Τα δημοτικά τέλη και το πρασινόσημο έγιναν παιχνιδάκια από τη ΝΔ ενώ τις ΑΠΕ τις παρέχουν στους ολιγάρχες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Κατάλαβες τώρα γιατί οι ολιγάρχες έχουν τα ΜΜΕ ( Ραδιοτηλεοράσεις - Εφημερίδες ), τις ΑΠΕ , τις Πετρελαϊκές, τα Real Estate κ.α. τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με ισοπολιτεία και δημο-κρατία ?

Aστυνομική βία κατά κατοίκων για τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη

Κάτοικοι από τα γύρω χωριά, σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής έδωσαν το «παρών» για εκφράσουν μαζί με τους ντόπιους την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης - εταιρειών.

Οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων. Εκεί, την εμφάνισή τους έκαναν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση, όπως και έγινε, με χημικά, γκλοπ, ξύλο και συλλήψεις, και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Από την επίθεση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι κάτοικοι και τραυματίσθηκαν δύο, ένας κάτοικος του χωριού και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. Ακόμη, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο ακόμα κάτοικοι και δύο φοιτητές που πήγαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Όλοι τους έχουν οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aστυνομική βία κατά κατοίκων για τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">