ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Βαρουφάκης από Ιωάννινα: Τα δύο μεγάλα κόματα σφετερίζονται την απλή αναλογική


ioanina varoufakis 1

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τα Γιάννινα ο Γιάνης Βαρουφάκης στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη , λέγοντας πως το ζητούμενο και ο στόχος για τον κόσμο και το κόμμα του είναι, «να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του» τονίζοντας πως δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, «αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός».

«Αν φύγει ο Μητσοτάκης και συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει και η χώρα μας να μαραζώνει. Αυτό είναι το μέλλον, όταν τα μνημονιακά κόμματα δεν διατίθενται να συζητήσουν το τέλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ηρακλή, του Υπερταμείου, όλων αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος”.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές αλλά και τις επόμενες όπως χαρακτηριστικά είπε «γιατί θα υπάρχει και 2ος γύρος», στο ΜΕΡΑ 25 «είμαστε έξαλλοι με τον τρόπο που τα δύο μεγάλα κόμματα σφετερίζονται την απλή αναλογική» και συνέχισε σε λέγοντας , «είμαστε έτοιμοι ενωμένοι γιατί οι εκλογές είναι μια ευκαιρία ένα μέσον, δεν είναι αυτοσκοπός . Εμείς θα δώσουμε και δεύτερο και τρίτο αγώνα για να διαμορφωθεί η βάση της νέας, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο υπέρ των πολλών».

Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η χώρα εξακολουθεί να βιώνει ανισότητες: «Το 2010 το Ελληνικό Κράτος πτώχευσε. Μια σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων δέχτηκε τις εντολές των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης, της ΕΚΤ και της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου του ΔΝΤ… Έχουμε 13 χρόνια μνημονίων, 13 χρόνια που το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, η χώρα μετατράπηκε σε χρεοδουλοπαροικία και ήρθαν εντολές από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο που μονιμοποίησαν την μιζέρια στη χώρα, για να προστατευτούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, διαμόρφωσαν διάφορα συστήματα που επιτρέπουν σε ολιγάρχες, αρπακτικά ταμεία και ξένες εταιρείες να πλουτίζουν από την πτώχευση του ελληνικού λαού. Ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και η αγορά των κόκκινων δανείων, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Υπερταμείο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της διαδικασίας που διαμόρφωσε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης στην έναρξη της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του στους οποίους ευχήθηκε καλό αγώνα. Υποψήφιοι στο Νομό είναι: -Βενέτης Ευάγγελος του Χρήστου, διεθνολόγος ερευνητής, διδάκτωρ ιστορίας -Γοδέβενος Πέτρος του Γεωργίου, συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας -Κουνουβέλης Σάββας του Παύλου, μέλος της ΚΕ του ΜέΡΑ25, Κοινωνιολόγος -Μπούκη Ελένη του Φωτίου, αρχιτέκτονας μηχανικός -Νταλαγιάννη Αικατερίνη (Λίνα) του Γεωργίου, άνεργη, πρώην δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια -Τσούνης Παναγιώτης (Βοστινιώτης) του Δημητρίου, οικονομόλογος

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/rWGB0aY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Βαρουφάκης από Ιωάννινα: Τα δύο μεγάλα κόματα σφετερίζονται την απλή αναλογική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">