ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Tροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος


Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/6) στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Λεωφορείο συγκρούστηκε με μηχανή. Υπάρχει ένας τραυματίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ατύχημα ενεπλάκη ένα λεωφορείο, το οποίο συγκρούστηκε με μηχανή στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ποσειδωνίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ένας άνθρωπος να έχει τραυματιστεί, με την κατάστασή του μέχρι στιγμής να παραμένει άγνωστη.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Άγνωστο παραμένει έπειτα από σειρά παρανομιών , καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων, ληστρικών επιδρομών, καθώς και προβοκάτσιας από το σύνολο των αχαρακτήριστων αστικών κομμάτων στους Ο.Τ.Α, τι διαμόρφωσαν από κοινού στα Νότια προάστια και ειδικότερα στην περιοχή της Γλυφάδας.

- Η φωτογραφία είναι από παλαιότερο ατύχημα.

- Δόθηκε εντολή από χιλιάδες δημότες/ισες Γλυφάδας για ένα τοπικό δημοτικό μέσο και έγινε προβοκάτσια για πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα επιτήδειων οι οποίοι αξιώνουν τη συμμετοχή τους στα κοινά ώστε η περιοχή της Γλυφάδας να βρίσκεται έρμαιο ολιγαρχικών οικογενειών και συμφερόντων. Πραγματικά απίστευτη νοοτροπία νεοελλήνων οι οποίοι επί μακρόν εκμαυλίζουν την περιοχή μας για τα συμφέροντα των εκτός ορίων !

- Επίσης, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρότεινα την δημιουργία θυγατρικής της ΕΡΤ στα Νότια προάστια και αδιαφόρησαν επιδεικτικά. Έπειτα από τις εκλογές του 2019, καθώς και του 2023, μήπως χρειάζεται να επανεξετάσουν ποιοι υπονομεύουν το τόπο καθώς και το κόμμα τους ; Αναφορικά με τις αιτήσεις που είχαν γίνει το 2004 επί διακυβέρνησης Καραμανλή , ουδέν σχόλιο , διότι Καραμανλής και καραμανλικοί αποτελούν πλέον παρελθόν !

- Καθαρά ζήτημα χρόνου να αποτελεί ολότελα πλέον παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επεξήγηση: Έχοντας μια βασική και ουσιαστική διαμορφωμένη πραγματικότητα, οι χιλιάδες ''ενημερωτές'' της κοινωνίας, καθώς και οι έτεροι των κοινωνικών καναλιών, να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικό χώρο πίσω από οθόνες, στερούμαστε καθολικά των ρεπόρτερ του παρελθόντος. Αυτό ζήτησα επανειλημμένα σε κυβερνήσεις, υπουργούς, δημάρχους και κόμματα και το υπονόμευσαν με βδελυγμία.

Όπως ανέφερα στις ραδιοφωνικές μου μεταδόσεις , πριν υπάρξουν σόσιαλ και wifi στη χώρα μας, ρεπόρτερ στο μέλλον θα γίνει η ίδια η κοινωνία. Ασφαλώς έγινε σε ένα βαθμό, όμως , αντί να συμβάλουν όσους πρωτοστάτησαν και έκαναν τις προτάσεις συμβάλουν τα εκτός των ορίων της περιοχής μας. Και αυτό προδοσία είναι. Προδότες δήμαρχοι - αιρετοί προδότες και οι έτεροι ! 

Που διαφέρουν από τα πιτσιρίκια αλβανικής καταγωγής που οι γονείς τους τα ''έσπειραν'' στη χώρα μας, ενώ διαπαιδαγώγηση τους κάνουν από το youtube ; Τα πιτσιρίκια πηγαίνουν στο super market αγοράζουν ένα κουβά αμερικάνικο ποπ κόρν και τρώγοντας το λένε. It is amazing ! Λέτε σε μια επόμενη φάση να μας κυβερνήσουν κιόλας στο στύλ του αμερικανοτσολιά Μητσοτάκη ?

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και φωτογραφίες - βίντεο από το τροχαίο να σας αναφέρω ένα χιουμοριστικό περιστατικό. Πριν από λίγα χρόνια επιστρέφω με το μετρό από Αθήνα - Ελληνικό και απέναντι μου στα καθίσματα είναι δυο νεαρές. Ακούω και σχολιάζει η μια στην έτερη. Πάντως εγώ (θα τα έφιαχνα) μαζί του, και η άλλη της απαντά. Μα καλά και πως θα συνεννοείσαι με αυτόν, αυτός μιλάει ''άλλη γλώσσα'', θα καταλαβαίνεις κάτι ;

Aυτή είναι η πραγματικότητα. Η πλειονότητα δεν διαβάζει και αρκείται σε μηνυματάκια τύπου twitter είτε βίντεο τύπου tik tok. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε ! Τι μέλλον διαμορφώνεται και σε ποια βάση ? 

Υπονόμευσαν οτιδήποτε δικό μας, τοπικό, εθνικό, ελληνικό, από τις ρίζες μας, και επικράτησε μια κένη περιεχομένου παγκοσμιοποίηση. Προσωπικά επιλέγω ελληνική ποίηση και επικροτώ την ελληνική παραγωγή. Μη μιλάτε πλέον αμερικάνικα, να ομιλείται ελληνικά ! Δεν φτάνει που μας υπονομεύουν οι απ' έξω να μας υπονομεύουν και από το εσωτερικό ;Έχω κάνει προσωπικό αγώνα ώστε ακόμα και Κινεζικές εταιρίες να υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα. Να βάζουν που και που και λίγα ελληνικά. Στις Η.Π.Α θεωρούν ότι είμαστε χώρα της Αφρικής , ενώ στην Κίνα θεωρούν ότι δεν υπάρχουμε καν ως χώρα ! 

Οι Έλληνες ήταν η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη. Σύμφωνα όσαν καθιερώθηκαν στις μέρες μας δεν πρόκειται ποτέ θα αναπαραχθεί, ενώ η Ιστορία κάνει κύκλους, άρα αναπαράγεται. Γιατί να μην αναπαραχθεί το αυτονόητο ;Ο δικός μου στοχασμός είναι κάποιος νεοέλληνας να συλλάβει την ΙΔΕΑ και να δημιουργήσει το μέλλον στην μετατεχνολογική εποχή αντί όσων ακολουθούν ως σήμερα. Μέχρι σήμερα ότι βλέπουν το αναπαράγουν.

O Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ, o Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής προγραμματιστής ιδιοκτήτης του Facebook κλέβει για δεύτερη φορά. Το ΜΕΤΑ ανήκει στην Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν έχει καμία σχέση με εβραϊκά και αμερικάνικα. Το ΜΕΤΑ στην μετατεχνολογική εποχή οφείλει να το δημιουργήσει ΕΛΛΗΝΑΣ. Να περάσω σε άσχετο ζήτημα τι έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ και Η.Π.Α στον παρελθόντα χρόνο και τι κάνουν σήμερα το θεωρώ ανεπίκαιρο και άστοχο.

Δείτε τι είμαστε: Μια αχνή κουκκίδα που δημιουργήθηκε από υδρογόνο.


Αυτός είναι ο πλανήτης γη από απόσταση 6.4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ο Sagan απλά στοχάζεται σύμφωνα της Ελληνικής Φιλοσοφίας, ενώ είναι σαφές ότι επί 2.000 χιλιάδες χρόνια είχε εξαφανιστεί σκόπιμα η γνώση και επανήλθε περίπου πριν από 200 χρόνια στη βάση που έχτισαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Η φωτογραφία αυτή αποτέλεσε έμπνευση για τον Carl Sagan (1934-1996), Αμερικανό αστροφυσικό, σύμβουλο της NASA και με σπουδαίο έργο στην επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα της διάλεξής του στο πανεπιστήμιο Cornell, το 1994:

Κατορθώσαμε να τραβήξουμε αυτή την φωτογραφία, και, αν την κοιτάξετε, βλέπετε μια κουκκίδα. Αυτή είναι εδώ που είμαστε. Αυτή είναι το σπίτι μας. Αυτή είμαστε εμείς. Πάνω σε αυτήν πέρασε όλη του την ζωή οποιοσδήποτε για τον οποίο έχουμε κάτι ακούσει, κάθε άνθρωπος που έζησε ποτέ. Το σύνολο όλης της χαράς και της δυστυχίας μας, χιλιάδες, βέβαιες για την αλήθεια θρησκείες, ιδεολογίες και οικονομικά δόγματα, κάθε κυνηγός και τροφοσυλλέκτης, κάθε ήρωας και δειλός, κάθε δημιουργός και καταστροφέας πολιτισμών, κάθε βασιλιάς και χωρικός, κάθε νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, κάθε πολλά υποσχόμενο παιδί, κάθε μητέρα και πατέρας, κάθε εφευρέτης και εξερευνητής, κάθε ηθικοδιδάσκαλος, κάθε διεφθαρμένος πολιτικός, κάθε διάσημος, κάθε ανώτατος άρχοντας, κάθε άγιος και αμαρτωλός στην ιστορία του είδους μας, έζησαν εκεί – πάνω σε έναν κόκκο σκόνης, αιωρούμενο σε μια ηλιαχτίδα.

Η Γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή εντός μιας πελώριας κοσμικής αρένας. Σκεφτείτε τους ποταμούς αίματος που χύθηκαν από όλους αυτούς τους στρατηγούς και αυτοκράτορες, έτσι ώστε με δόξες και τιμές να μπορέσουν να ανακηρυχθούν στιγμιαίοι κυρίαρχοι ενός κλάσματος μιας κουκκίδας. Σκεφτείτε τις ατελείωτες φρικαλεότητες τις οποίες υπέστησαν οι κάτοικοι μιας γωνίας της κουκκίδας από τους μετά βίας διαφορετικούς κατοίκους κάποιας άλλης γωνίας της κουκκίδας. Πόσο συχνές είναι οι παρεξηγήσεις τους, πόσο πρόθυμοι είναι να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο, πόσο διακαή τα μίση τους. Η επιδειξιομανία μας, η αλαζονεία μας, η αυταπάτη πως διαθέτουμε κάποια προνομιούχα θέση στο σύμπαν, τίθενται υπό αμφισβήτηση από αυτήν την ωχρή κουκκίδα.

Ο πλανήτης μας είναι ένα μοναχικό στίγμα στο αχανές κοσμικό σκοτάδι που μας περιβάλλει. Μέσα στην αφάνειά μας – μέσα σε όλη αυτή την απεραντοσύνη – δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποια βοήθεια θα καταφτάσει από αλλού για να μας σώσει από τον εαυτό μας. Εναπόκειται σε μας. Έχει ειπωθεί ότι η αστρονομία προάγει την ταπεινοφροσύνη, και θα προσέθετα, χτίζει χαρακτήρες. Κατ’ εμέ, πιθανότατα δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της ανοησίας της ανθρώπινης έπαρσης από αυτήν την μακρινή εικόνα του μικροσκοπικού μας κόσμου. Για εμένα, υπογραμμίζει την ευθύνη που έχουμε να συμπεριφερόμαστε με περισσότερη καλοσύνη και συμπόνια ο ένας προς τον άλλο, και να διαφυλάσσουμε και να αγαπάμε αυτή την ωχρή κυανή κουκκίδα, το μόνο σπίτι που έχουμε ποτέ γνωρίσει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Tροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">