ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρόδος: Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στην περιοχή Απόλλωνα-Τραυματίστηκαν δυο άτομα (βίντεο)


361929757_815492370164823_1086641336704337741_n

Μαίνεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Απόλλωνα της Ρόδου. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή καίγοντας πυκνό δάσος απο πεύκα και κυπαρίσσια.

Επι τόπου επιχειρούν απο την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 66 πυροσβέστες και 18 οχήματα, ρίψεις νερού έκαναν μέχρι που έπεσε το σκοτάδι τρία εναέρια μέσα (τράκτορες) και ένα ελικόπτερο, ενω συνδράμουν υδροφόρες και εθελοντικές ομάδες.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αριστείδης Μιαούλης στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή Απόλλωνα της Ρόδου σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό, συμμετέχουν και γκρέιντερ τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν δρόμους μέσα στην δασική έκταση, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενω παράλληλα προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς.

Συνδράμουν επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα που σταθμεύουν στη Ρόδο.

Δυο τραυματίες

Εξαιτίας της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Απόλλων στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά, έπαθε εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ τις πρώτες βοήθειες χρειάστηκε πυροσβέστης ο οποίος πήγε και εκείνος στο σημείο της φωτιάς και προφανώς οι αναθυμιάσεις ετών του δημιούργησαν πρόβλημα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την πυρκαγιά

Στην μεγάλη μάχη που δίδεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αναφέρεται με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σημειώνοντας “πως η μάχη δίνεται συντεταγμένα με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ο τόπος“.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από παλιό σκουπιδότοπο και έχει επεκταθεί σε δασική περιοχή. «Η φωτιά είναι μεγάλη», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Νικήτας Βενιός.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/2DQVyzU
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρόδος: Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στην περιοχή Απόλλωνα-Τραυματίστηκαν δυο άτομα (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">