ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Τζουμάκας: Το θέμα Κασσελάκη κάποιοι κύκλοι το έφτιαξαν – Έχουμε διαφορετικές απόψεις


tzoymakas

Συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον έτερο συνυποψήφιο του, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα Κασσελάκη κάποιοι κύκλοι το έφτιαξαν».

Παρομοιάζοντας τον νέο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ με… τις πυρκαγιές δήλωσε ότι όπως τις πυρκαγιές κάποιοι τις βάζουν έτσι και την υποψηφιότητα Κασσελάκη κάποιοι κύκλοι την έφτιαξαν. «Δεν ήρθε ξαφνικά ένα θέμα. Κάποιοι το έφτιαξαν. Διάφοροι κύκλοι θέλουν να επηρεάζουν τα κόμματα, να έχουν προσβαση σε αυτά και να αλλάζουν την ατζέντα, να την υποβαθμίζουν και να την βγάζουν από την πολιτική» υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Και όπως τόνισε «η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα για να ασχολείται με τέτοια φαινόμενα», προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται τίποτα από μόνο του.

«Ένα τέτοιο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει κουλτούρα, κατευθύνσεις επιδιώξεις, πρόσωπα και πολιτικές για να κυβερνήσει τη χώρα» δήλωσε ο κ. Τζουμάκας προσθέτοντας ότι« στα μεγάλα κόμματα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα (σ.σ. η αναπάντεχη υποψηφιότητα Κασσελάκη), τα οποία έχουν σχέση με επιμέρους απόψεις. Είναι θεμιτό, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Θέμα θέλει να το κάνει ένα μέρος του Τύπου και ένα μέρος κοινωνικών ομάδων που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Δεν έχει αξία».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να μείνει στην ηγεσία

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα που απουσίαζε από τις διεργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος ο κ. Τζουμάκας εξέφρασε αρχικά την άποψη ότι ανέλαβε την ευθύνη για την βαριά ήττα και θα έπρεπε να μείνει στην αρχηγία. Σχολιάζοντας την αποστασιωποιημένη στάση του εκτίμησε ότι θέλει για μια περίοδο να έχει ουδετερότητα στα πράγματα του κόμματος. Κάνοντας έναν απολογισμό της κυβέρνησης της αριστεράς δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πολιτικές ήττας».

Όπως είπε θα πρέπει να κάνουμε σωστές πολιτικές που να αγκαλιάζουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού επισημαίνοντας ότι η στόχευση των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι ο λαός. Κάνοντας αναφορά σε οικονομικά κέντρα που επηρεάζουν τις κυβερνήσεις ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε στο τι συνέβαινε στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα.

Ορισμένοι κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό

Μιλώντας για τους άλλους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τζουμάκας άφησε αιχμές για τη στάση του καθενός.

«Βρισκόμαστε και συνομιλούμε. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Είναι μεγάλο κόμμα. Είναι θεμιτό ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Άλλοι κάνουν πολιτική, όπως ορίζω εγώ τον εαυτό μου και άλλοι πολιτικό συνδικαλισμό» δήλωσε ενώ ερωτηθείς για το ποιον από τους συνυποψηφίους του ή τους συντρόφους του στο κόμμα εννοεί, αρνήθηκε να τους κατονομάσει.

Πηγή: Συνδέσεις ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/sS45vqU
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Τζουμάκας: Το θέμα Κασσελάκη κάποιοι κύκλοι το έφτιαξαν – Έχουμε διαφορετικές απόψεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">