ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ομόφωνο ψήφισμα για την ανέγερση Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής συζήτησε εκτάκτως ,μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, το θέμα της ένταξης του έργου της ανέγερσης του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής στην πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων που αναφέρονται σε υποδομές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες της Νομαρχίας προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή της Ανατολικής Αττικής νοσοκομειακή μονάδα.

“Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής με βάση την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, που έγινε από το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε, για την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ ανέθεσε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας την σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για την ίδρυση νοσοκομείου, η οποία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε σε δημόσια διαβούλευση την άνοιξη του 2007.

Παράλληλα το Νομαρχιακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του πρότεινε την χωροθέτηση του νοσοκομείου στο χώρο του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Κράτος για την εγκατάσταση δημόσιων μονάδων υγείας.

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική παρά το ότι έχει διαχρονικά υιοθετηθεί από τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων δεν έχει μέχρι σήμερα προωθηθεί με τους αναγκαίους ρυθμούς.”

Και κατέληξε στην εισήγηση του ο Λ. Κουρής:

“Μετά από συνεχείς πιέσεις τον Φεβρουάριο του 2009 η ΔΕΠΑΝΟΜ ανέλαβε την εκπόνηση τεχνικής προμελέτης η οποία και έχει ολοκληρωθεί . Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι εν όψει αφενός μεν της μείωσης των πιστώσεων του ΠΔΕ και αφετέρου ότι η χρηματοδότηση έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι δυνατή μόνο για έργα που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής, καθίσταται πραγματικά μονόδρομος η υποβολή πρότασης στην συγκεκριμένη προκήρυξη της Περιφέρειας Αττικής από την ΔΕΠΑΝΟΜ και την 1η ΔΥΠΕ, δεδομένου ότι σε αντίθετη περίπτωση σηματοδοτείται η μη κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.”

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι που τόνισαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το απαράδεκτο φαινόμενο να μην υπάρχει νοσοκομειακή μονάδα στην Ανατολική Αττική και πρότειναν την άμεση κατάθεση πρότασης από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και την 1η ΔΥΠΕ που με βάση την προκήρυξη της Περιφέρειας δικαιούνται να υποβάλλουν σχετική πρόταση.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής ομόφωνα αποφάσισε να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας- Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων, από τις διοικήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ και της 1ης ΔΥΠΕ και από την Περιφέρεια Αττικής να εντάξουν το έργο της ανέγερσης Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ομόφωνο ψήφισμα για την ανέγερση Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">