ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κ. Γιώργος Καμίνης Συνήγορος του Πολίτη παραιτείται.

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Καμίνης έτσι ώστε η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας να μην βαρύνει με καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Καμίνης πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του εντός του Σεπτεμβρίου, αφού προτείνεται από τον Φώτη Κουβέλη, ως υπερκομματικός υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας.


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης αναφέρει:

«Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της Αρχής. Όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου : τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας. Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στο Συνήγορο του Πολίτη. Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ. Την παραίτησή μου θα υποβάλω εντός του Σεπτεμβρίου, περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου. Κατά τα λοιπά και έως την εκλογή νέου Συνηγόρου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του Συνηγόρου του Πολίτη και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κατά καιρούς προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους».

Η άποψη του Πρωτεργάτη: Συνήγορος του Πολίτη, ανεξάρτητη αρχή μόνο κατ'όνομα, τύποις ώστε να έχουν την ψευδαίσθηση οι Πολίτες οτι μπορούν να προσφύγουν κατά της Δημόσιας διοίκησης και να τύχουν στήριξης και δικαίωσης.
Δυο φορές στο παρελθόν προσέφυγα, και τις δυο φορές ο Συνήγορος του Πολίτη σήκωσε τα χέρια ψηλά αποδεχώμενος οτι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα ωστε να βρεί το δίκιο του ο Πολίτης.
Όσον αφορά τον κ.Φώτη Κουβέλη ο οποίος τύποις εκπρόσωπος των Πολιτών ως βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρίν κάνει προτάσεις, ας κοιτάξει τι έχει κάνει αυτός και οι συναδελφοί του
Βουλευτές για ζητήματα τήρησης του Συντάγματος και του νομικού πλαισίου της χώρας μας, και
για θέματα που του γνωστοποίησα όπως και στους υπολοίπους βουλευτές και δεν έπραξε τίποτα.

Ο Πρωτεργάτης,
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κ. Γιώργος Καμίνης Συνήγορος του Πολίτη παραιτείται. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">