ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Αλλαγές ριζικές με μετακινήσεις προσώπων και αρμοδιοτήτων, αλλά και επιστροφή παλαιότερων στελεχών είναι τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που ανακοίνωσε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τη νέα κυβέρνηση, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, αποτελούν 48 μέλη με 16 Υπουργούς έναντι 15 της προηγούμενης, 7 αναπληρωτές (έναντι 2) και 24 υφυπουργός (έναντι 19). Οι ουσιαστικές αλλαγές αποτυπώνονται στη μετακίνηση της Λούκας Κατσέλη στο Υπουργείο Εργασίας, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Υπουργείο Οικονομίας που αλλάζει όνομα (Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), και του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και στην υπουργοποίηση των Χρήστου Παπουτσή στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Κώστα Σκανδαλίδη στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το Υπουργείο Εσωτερικών θα μετεξελιχθεί ώστε να συγκροτήσει κεντρική επιτελική μορφή, η οποία θα συμβάλει στην εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού προώθησης του κυβερνητικού έργου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει επικεφαλής του Yπουργείου Οικονομικών, στο οποίο εκτός από τον Φίλιππο Σαχινίδη εισέρχεται και ο παλιός συνδικαλιστής Δημήτρης Κουσελάς.

Η άποψη του πρωτεργάτη: Την στιγμή που όλοι νόμιζαν οτι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την διάθεση να εφαρμόσει αυτά που ο ίδιος είχε εξαγείλει, δια της πλαγίας επαναφέρει το παλαιοκομματικό σχήμα. Αρκετά απο τα δοκιμασμένα στο παρελθόν πρόσωπα τα οποία είχαν συμμετοχή στίς Κυβερνήσεις Σημίτη.
Λοιπόν Πρόεδρε δεν επαναφέρεις και τόν Σημίτη;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">