ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ζούμε στήν ίδια Πόλη και έχουμε κοινές μνήμες

                                        Ζούμε στήν ίδια Πόλη και έχουμε κοινές μνήμες.

Καλώς η κακώς πάντα υπάρχει η ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει ιδεολογικά σε κάποια ομαδοποιημένα σύνολα. Άλλοι μένουν απλά στο επίπεδο ιδεολογίας και άλλοι, άλλες, εντάσσονται ενεργά σε αυτά.

Ακόμη και σήμερα δεν πρόκειται να ενταχθώ σε κανένα ομαδοποιημένο σύνολο εάν δεν πληροί τις δικές μου προδιαγραφές οι οποίες είναι συγκεκριμένες και απόλυτα ακριβείς.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να διαμορφώνει άποψη η οποία κρίνεται εκ των υπολοίπων και ίσως αν πληροί αντικειμενικά τις προδιαγραφές των υπολοίπων να επηρεάζει έως ενός βαθμού. Αυτό είναι ένα απο τα θετικά του Δημοκρατικού πολιτεύματος που χωρίς αυτό ακόμη και σήμερα η ανθρωπότητα θα ήταν στο σκοτάδι.

Βέβαια σήμερα κάτω απο το όγκο των τρισεκατομμυρίων πληροφοριών που τρέχουν καθημερινά, το φαινόμενο άμεσου επηρεασμού έχει συγκεκριμενοποιηθεί περισσότερο σε καταναλωτικά είδη και όχι τόσο σε επίπεδο γνώσης η οποία εξασθενεί λόγω του περιορισμένου χρόνου των πολιτών να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας τους και της Πόλης τους.

Ίσως χρειάζεται σιγά σιγά να δίνουμε περισσότερη προσοχή σε θέματα Δήμου και όχι χώρας γενικά και αόριστα, θελω να πώ ότι σε πρώτη προτεραιότητα είναι η τοπική κοινωνία.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ζούμε στήν ίδια Πόλη και έχουμε κοινές μνήμες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">