ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 14/10/2010 Στοιχεία μαθητών σε υπό κατάληψη σχολεία ζήτησε η Αστυνομία

Έγγραφο προς τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής του, με το οποίο τους ζητεί να ενημερώνουν αυτόματα το αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση κατάληψης, έστειλε την Τρίτη ο προϊστάμενος του 5ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής. Ήδη, τρεις διευθύντριες κλήθηκαν να καταθέσουν στην Αστυνομία.

125 καταλήψεις σχολείων που ελάμβαναν χώρα τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα έχουν περιοριστεί στο 1/3, καθώς αρχίζει η περίοδος των εκλογών για τα μαθητικά συμβούλια.

Την Τρίτη, κλήθηκαν πρώτη φορά τρεις διευθύντριες σχολείων στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών Καματερού και Ιλίου, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα «ποιοι έκαναν κατάληψη», «πώς και δεν τους αντιληφθήκατε» και αν «υπήρξαν φθορές».

Στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκαν να καταθέσουν οι διευθύντριες του 2ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Καματερού και του μουσικού γυμνασίου στο Ιλιον. Τα σχολεία αυτά τελούσαν υπό κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα και οι μαθητές είχαν ήδη επιστρέψει κανονικά στα μαθήματά τους. Οι τρεις διευθύντριες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ερωτήθηκαν ποιοι μαθητές πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση, αν ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους και πώς αντέδρασαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων σε αυτήν.

Εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο «Βήμα» προειδοποιούν ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να «φουντώσουν» ξανά τις καταλήψεις καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικής αναταραχής.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Όσων αφορά τη Πόλη μας συνεχίζονται οι καταλήψεις και με δίκαια αιτήματα όπως Αερογέφυρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο Λύκειο, η έστω ενας τροχονόμος ο οποίος θα ελένχει την κυκλοφορία κατά την είσοδο και έξοδο των μαθητών απο λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας που δυστυχώς στο παρελθόν είχαμε και ατυχήματα.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 14/10/2010 Στοιχεία μαθητών σε υπό κατάληψη σχολεία ζήτησε η Αστυνομία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">