ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 16/10/2010 Βάση αυτών που θέλουν οι δημότες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καλείτε να υιοθετήσει μέρος του προγραμματός μου.

Για την ελληνική κοινή γνώμη (και τη βικιπαίδεια), η Γλυφάδα είναι ένα ειδυλλιακό παραλιακό προάστιο, θέρετρο αναψυχής και διασκέδασης, που χαρακτηρίζεται με ευκολία ως το παραθαλάσσιο "Knightsbridge " ή "Χάμπτονς" της Ελλάδας..!
     ( ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ)

Η άποψη όμως των δημοτών της Γλυφάδας είναι τουλάχιστον ανατρεπτική και διαφέρει ριζικά από τις στερεοτυπικές αυτές αντιλήψεις, αν αναλογιστεί κανείς πως το 76% πιστεύει πως η Γλυφάδα δεν είναι ένας εκσυγχρονισμένος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, το 82% πιστεύει πως....γίνεται κακοδιαχείριση της δημοτικής περιουσίας, όπως της μαρίνας και του Γκολφ, ενώ το 80% δηλώνει πως οι υφιστάμενες δομές κοινωνικής πρόνοιας , όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και προγράμματα όπως η «βοήθεια στο σπίτι» δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους..!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το 86% δεν είναι ικανοποιημένο από τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης, το 78% είναι απογοητευμένο με τις αντιπλημμυρικές υποδομές, το 70% δυσαρεστημένο με την υπάρχουσα πεζοδρόμηση και το 55% θεωρεί το οδικό δίκτυο ανεπαρκές. Έτσι δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το 66% θεωρεί υψηλά τα δημοτικά τέλη σε σχέση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία της τάξεως του 98% θεωρεί πως η βελτίωση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον επόμενο δήμαρχο, το 92% είναι διατεθειμένο να ανακυκλώνει τα οικιακά του απορρίμματα, εφόσον ο δήμος εξασφαλίσει τις κατάλληλες υποδομές, και υποστηρίζει τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ενώ το 84% είναι διατεθειμένο να κάνει τη ζωή του..ποδήλατο, εφόσον παρθεί η πρωτοβουλία κατασκευής ποδηλατοδρόμων από το δήμο. Και αποτελεί έκπληξη, γιατί ενώ όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από την πλειονότητα των δημοτών, εντούτοις δεν έχουν τύχει ανάλογης προσοχής και ουδέποτε έχουν συμπεριληφθεί στις ατζέντες όσων έχουν περάσει από το δημαρχιακό θώκο της Γλυφάδας. Έτσι το μόνο που απομένει, είναι να εισακούσει τις φωνές των δημοτών η επόμενη δημαρχιακή ηγεσία του δήμου Γλυφάδας και να έχει την ισχυρή πολιτική βούληση να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές.

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα του Κοινωνικού διαλόγου που διεξήχθη από το συνδυασμό "Μαζί για τη Γλυφάδα" και τον επικεφαλής του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις 8 και 9 Οκτωβρίου στο Γκολφ Γλυφάδας. Πρόκειται για μια δειγματοληπτική πειραματική έρευνα σε δείγμα 1500 ατόμων και η συλλογή στοιχείων πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίων.

Η άποψη μου: Βάση αυτών που διάβασα βάση των αποτελεσμάτων του κοινωνικού διαλόγου με τους δημότες Γλυφάδας διαπιστώνω οτι ο κ.Βαρβιτσιώτης καλείτε να εξαγγείλει ενα πρόγραμμα που σε γενικές γραμμές θα εμπεριέχει πολλά στοιχεία απο το πρόγραμμα που περιληπτικά παρουσίασα στο παρελθόν.Βέβαια εγώ είχα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα μια βάση ανάπτυξης και εσόδων(την οποία ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να βάλει σε δρομολόγηση) ώστε τα έργα υποδομών να μην βαρύνουν τον οικογενειακό προυπολογισμό των Δημοτών.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Δεν εχει καμμία απολύτως σημασία το γεγονός του ότι δεν έθεσα υποψηφιότητα, το θέμα είναι βάση διαπίστωσης οτι εχει διαμορφωθεί ενα συλλογικό κλίμα απαιτήσεων των δημοτών που πρώτος δημόσια είχα εξαγγείλει.

Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός των ημίμετρων, δηλαδή να κατεβαίνει κάποιος ο οποίος γνωρίζει ότι δεν εχει ελπίδες εκλογής στη θέση του Δημάρχου, μόνο για ενα ποσοστό της τάξεως του 2% η 4%, δεν με καλύπτει.

Η κακοδιαχείρηση και σπατάλες καθώς και η διασπάθηση του δημοσίου χρήματος των τελευταίων ετών μπορεί να έχουν κάνει εκ του ασφαλούς καλύτερη την διαβίωση κάποιων συμβούλων, όλοι και όλες βέβαια γνωρίζουν οτι αρκετά απο τα αιτήματα των δημοτών θα είχαν υλοποιηθεί. Επαναλαμβάνω και σε αυτό το κείμενο Είναι πολλά τα λεφτά και αρκετοί ''εκπρόσωποι'' των δημοτών αχαρακτήριστοι τουλάχιστον απο εμένα που σήμερα διαπιστώνω οτι όλοι σχεδόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν υιοθετήσει το λεξιλόγιο μου του παρελθόντος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 16/10/2010 Βάση αυτών που θέλουν οι δημότες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καλείτε να υιοθετήσει μέρος του προγραμματός μου. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">