ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 Ο Τύπος Της Κυριακής - Οι Σημαντικότερες Ειδήσεις


 
Οι επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κινήσεις των κομματικών επιτελείων και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.


Αναλυτικά ο πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος
 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκάφα με την πρόωρη συνταξιοδότηση 100.000 μητέρων ανηλίκων!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αμφιβολίες για το αν πρέπει ή όχι να εφαρμοστεί από το 2011 η επίμαχη διάταξη του Ασφαλιστικού που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη συνταξιοδότηση έως και 100.000 εργαζόμενες μητέρες στην επόμενη 2ετία ακόμη και χωρίς να έχουν ανήλικο παιδί, διατυπώνει το ΙΚΑ ζητώντας νέες οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας, παρά την αρχική εγκύκλιο!"

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Χωρίς "πόθεν έσχες" η πρώτη κατοικία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την κατάργηση του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, το "πάγωμα" των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ως τα μέσα του 2011 και την ακύρωση των ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών και των προμηθειών των μεσιτών εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αναθερμάνει την κτηματαγορά και να τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι νέες περικοπές στους μισθούς- Πού θα πέσει το μεγάλο μαχαίρι στο δημόσιο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων θέτει η τρόικα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση στις 15 Νοεμβρίου, για την οριστικοποίηση των μέτρων του προϋπολογισμού του 2011. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για μειώσεις αποδοχών μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου σε στενό δημόσιο τομέα και της κατάργησης των γενικών κανονισμών προσωπικού στις ΔΕΚΟ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Μίζες και "βίζες" κλέβουν από το ΕΣΥ 400 εκατ. τον χρόνο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας εξασφαλίζουν δωρεάν περίθαλψη "καραβάνια" ασθενών από βαλκανικές χώρες, ενώ εύποροι ημεδαποί με πλαστά "βιβλιάρια απορίας" παρακάμπτουν το ταμείο. Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος τονίζει ότι η χώρα δεν αντέχει το "άγνωστης προέλευσης" ετήσιο έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ του ΕΣΥ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οσοι πάρουν το τσιπ-666 μένουν εκτός εκκλησίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτομάτως θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας, παύουν να είναι μέλη της και δεν μετέχουν των μυστηρίων της. Μετά την παραλαβή του τσιπ-666 δεν υπάρχει αλλαγή γνώμης και μετάνοιας. Οσοι Αρχιερείς δεν αντιδράσουν θα αποκόπτονται με την διακοπή του μνημοσύνου".

Η ΕΠΟΧΗ: "Βουλιάζουν για να μην αλλάξουν"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανησυχητικά μηνύματα φτάνουν από παντού στο μέγαρο Μαξίμου. Ο εκλογικός περίπατος που φαντασιώθηκαν κάποια στιγμή για την κυβερνητική παράταξη, μεταμορφώνεται σε αντιμνημονιακό θρίλερ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα διλήμματα του κ. Παπανδρέου- Εξετάζει άμεση προσφυγή στις κάλπες ενόψει νέων μέτρων, αν το αποτέλεσμα των Δημοτικών είναι αρνητικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώπιον ισχυρών διλημμάτων, που περιλαμβάνουν πλέον και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της 7ης Νοεμβρίου".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Λαϊκή έκρηξη κατά του Μνημονίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πανικός άρχισε να επικρατεί σε Μαξίμου και Ιπποκράτους, καθώς βλέπουν τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τη λαϊκή έκρηξη κατά της εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν την αγανάκτηση των πολιτών από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Κάλπη δυναμίτης"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Φράγμα αφερεγγυότητας για τη ΝΔ. Η κυβέρνηση σύρεται στην πολιτικοποίηση των εκλογών και καταφεύγει στην κοροϊδία συνταξιούχων και ανέργων".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ- Τους πήρε από κάτω η επερχόμενη εκλογική συντριβή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πανικός της επερχόμενης συντριπτικής ήττας του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές κλονίζει τη στελεχιακή πυραμίδα του κυβερνώντος κόμματος, από το εκλογικό επιτελείο του πρωθυπουργού και τους υπουργούς ως τους βουλευτές και τα μέλη των παραταξιακών οργανώσεων, παραπέμποντας σε πρωτοφανές για κόμμα εξουσίας μπάχαλο".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φοβούνται το "κόμμα της οργής"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αποτύπωση στην κάλπη της 7ης Νοεμβρίου, της οργής των πολιτών για το σημερινό κατάντημα της χώρας τρομάζει το πολιτικό σύστημα. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ γίνονται αποδέκτες της δυσαρέσκειας, η οποία, όμως, δεν κατευθύνεται προς τους εκλεκτούς της ΝΔ. Κερδισμένοι εμφανίζονται ανεξάρτητοι από τον κεντροαριστερό χώρο".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψηφίζουμε λαϊκή συσπείρωση λέμε "ΟΧΙ" σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με ισχυρό ΚΚΕ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα βοηθήσει το λαό να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί. Θα εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει τα χειρότερα. Θα δώσει ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών...".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μπούμερανγκ η διλημματική τακτική Παπανδρέου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα περιθώρια φαίνεται να έχουν στενέψει για την κυβέρνηση και όλα δείχνουν πως η καθυστέρηση οργάνωσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Παπανδρέου και Ιπποκράτους, εν τω μέσω του αντιπολιτευτικού και κοινωνικού αντι-μνημονιακού μετώπου, αναμένεται να στοιχίσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, που είναι και το πιθανότερο!".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Εκβιάζει για να σωθεί- Με το δίλημμα "εγώ ή χάος", ο πρωθυπουργός"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην προσφιλή του μέθοδο, των παροχών αφενός και των εκβιασμών και της τρομοκράτησης του λαού αφετέρου, προσφεύγει μέσα στον πανικό και την απόγνωση ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς τα μηνύματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται απ' όλη την Ελλάδα είναι από ανησυχητικά έως και αρνητικά".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Νέο μαχαίρι στα επιδόματα 610.000 δημοσίων υπαλλήλων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο-σοκ, το οποίο προβλέπει περικοπές επιδομάτων κατά 5%-15% για τουλάχιστον 610.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου που αποτελούν το 80% περίπου των 770.000 απασχολουμένων στην κεντρική δημόσια διοίκηση, ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2011".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Φεύγουν... και τα τσιμέντα- Fast πατατράκ στην κυβέρνηση μετά τον Αστακό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το κλίμα αποχώρησης σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων από την ελληνική αγορά δείχνει να ενισχύεται, καθώς μετά το πρόσφατο "αντίο" από πολυεθνικές όπως η γαλλική “Fnac” και η γερμανική "Aldi” σειρά φαίνεται να παίρνουν και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις".

REAL NEWS: "Βγάζει "πιστόλι"! Ο Γ. Παπανδρέου θέτει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει ήδη "δημοψήφισμα για την πορεία της χώρας" τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αύριο αναμένεται να θέσει ακόμη πιο επιτακτικά το δίλημμα, σηκώνοντας το γάντι που έχει πετάξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς".

ΝΙΚΗ: "Εμειναν από λεφτά ΙΚΑ και ΟΑΕΕ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρό παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών, σε μια προσπάθεια των Ταμείων να εξασφαλίσουν δάνεια. Το πρόβλημα είναι τεράστιο ιδιαίτερα για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, που βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τους συνταξιούχους".


ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Στροφή 180 μοίρες- Ρελάνς με παροχές μετά τις "μαύρες" δημοσκοπήσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "να ανακόψει τη φθορά της κυβέρνησής του ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών επιχειρεί ήδη από προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλάζοντας γραμμή ακόμη και σε σχέση με το Μνημόνιο. Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου συνειδητοποιούν δύο πράγματα: πρώτον, ότι κεντρικό διακύβευμα των εκλογών γίνεται (δυστυχώς γι' αυτούς) η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και, δεύτερον, πως οι υποψήφιοι που έχουν "πράσινο" χρίσμα εισπράττουν τη φθορά της κυβέρνησης".

VETO: ""Μαγειρεύουν" το νέο πολιτικό σκηνικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν... μαγειρεύουν. Επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση, λόγω των εντολών του ΔΝΤ, ισχυροί παράγοντες του τόπου (επιχειρηματίες, εκδότες, τραπεζίτες κλπ) κινούνται πυρετωδώς στο προσκήνιο".

FREE SUNDAY: "Παραλλαγές λιτότητας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ταχύτερες και αυστηρότερες χρηματικές κυρώσεις, που θα ενεργοποιούνται πριν ακόμη διαπιστωθεί η δημοσιονομική απόκλιση, προβλέπει η συμφωνία για την οικονομική διακυβέρνηση, στο πλαίσιο της ειδικής ομάδας δράσης υπό τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ποιοι θα είναι οι 2 δήμαρχοι;- Η μεγάλη μάχη στους δήμους Ελευθερίου Κορδελιού-Εύοσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Πολιτικό χρήμα στα δημοτικά έργα- Συνέντευξη - βόμβα του Λέανδρου Ρακιντζή στη "ΜτΚ""

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρά φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα, αλλά και χρηματοδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων από ιδιώτες επενδυτές και την εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε αυτά, ανεξαρτήτως του είδους της δραστηριότητάς τους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητούν τρόπους ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δειλές τάσεις αισιοδοξίας για επιτυχημένη έξοδο από την ύφεση αρχίζουν σιγά-σιγά να διακατέχουν το οικονομικό επιτελείο, χάρις στην πορεία κάποιων βασικών μακροοικονομικών δεικτών που προδικάζουν μικρές τάσεις ανάκαμψης".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 Ο Τύπος Της Κυριακής - Οι Σημαντικότερες Ειδήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">