ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποστασιοποίημενος από τις δηλώσεις Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποστάσεις από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, αλλά και από τα περί μηδενισμού του ελλείμματος σε ενάμιση χρόνο, σχέδιο που είχε παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς, έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάποιοι από μας διατηρούσαμε και τότε -διακριτικά φυσικά- τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των στοιχείων και βλέπαμε ότι τα πράγματα στην πραγματική οικονομία ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που παρουσιάζονταν τότε από την κυβέρνηση.

» Οι πολιτικές ευθύνες αποδόθηκαν συνολικά στην παράταξη μέσα από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη. Και πληρώσαμε πάρα πάρα πολύ ακριβά ως παράταξη αυτή τη νύφη. Φοβάμαι ότι η ιστορία αυτή θα μας καταδιώκει ως παράταξη για αρκετό καιρό ακόμη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά δε με τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι ο στόχος αυτός στηρίζεται σε κάποιο οικονομικό μοντέλο. Φαντάζομαι ότι με κάποιες υποθέσεις για πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενδεχομένως και ο στόχος αυτός να μπορούσε να επιτευχθεί. Το βλέπω, όμως, πολύ πολύ δύσκολο.

» Αποτελεί ένα τμήμα ενός γενικότερου σχεδίου. Εγώ σας λέω ότι είναι ένας στόχος, ο οποίος δεν είναι εύκολα επιτεύξιμος. Εγώ πιστεύω ότι η κεντρική λογική είναι σωστή. Πιστεύω ότι αυτό το οποίο χρειάζεται πάνω απ’ όλα σήμερα μια οικονομία σε ύφεση είναι ένα πολύ ισχυρό αναπτυξιακό σοκ, το οποίο θα περάσει μέσα από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, συνοδευόμενο ενδεχομένως και από μία μείωση και όχι αύξηση της φορολογίας, που ενδεχομένως να φέρει περισσότερα έσοδα. Αυτή την κεντρική λογική βεβαίως και την ασπάζομαι και βεβαίως πιστεύω ότι πρέπει να μπει στο τραπέζι της συζήτησης».

Το Βήμα online
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποστασιοποίημενος από τις δηλώσεις Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">